Mii de mese calde asigurate persoanelor vulnerabile, într-o campanie umanitară a Grupului CEZ

1000x100 Cuib de vise 1000x100

14.000 de mese calde au fost împărțite către 270 de persoane din medii defavorizate, în prag de sărbători, datorită unei campanii umanitare a Grupului CEZ, cu sprijinul voluntarilor Crucii Roșii Române.

De campania „Un gest de bine nu este prea scump” au beneficiat 270 de persoane, fie că vorbim de copii din centrele de adopție, fie de victime ale violenței domestice, vârstnici sau familii sărace. Toate aceste persoane au beneficiat pe tot parcursul lunii decembrie, zilnic, de mic dejun, prânz și cină.

Grupul CEZ a inițiat această campanie împreună cu filialele Crucii Roșii din zona sa operațională și cu 9 furnizori locali din domeniul HoReCa. Campania s-a desfășurat concomitent în 9 județe și a reunit beneficiari din: Argeș (copii din cadrul Asociației „Sfinții Spiridon și Irina”), Dolj (familii defavorizate din localitatea Cârcea), Gorj (copii din comuna Bălești, din familii care se confruntă cu probleme financiare și de natură socială), Mehedinți (persoane din medii defavorizate, aflate în evidența DGASPC Mehedinți), Olt (vârstnici cu pensia insuficientă pentru asigurarea hranei zilnice, fără venituri sau cu venituri mici, dar care nu pot beneficia de măsuri de sprijin guvernamentale și care nu beneficiază de alte forme de susținere financiară, Teleorman (persoane din localitățile Poeni și Ciuperceni, în care se regăsesc copii din familii defavorizate, copii cu dizabilități, copii din familii monoparentale, vârstnici fără ajutor) , Caraș-Severin (copiii din cadrul centrului de zi din Anina, aflați în situații de risc, care în cadrul centrului își pot face temele, mănâncă sau participă la activități, Constanța (copiii din cadrul Centrului de primire Minori și de la Casa de tip familial Decebal și Vâlcea (beneficiarii centrului de copii Pinocchio și ai căsuței de tip familial „Nicoleta”, din orașul Băbeni).

Pe lângă gestul umanitar, compania a dorit să fie aproape și de sectorul HoReCa, prin parteneri implicați în campanie: Restaurant Papillon (Pitești), Shaaban (Craiova), Crescendo (Târgu Jiu), Restaurant Tropical (Drobeta Turnu Severin), Restaurant Bulevard (Slatina), Unicom (Alexandria), Motif (Reșița), Retaurant Byblos (Constanța), Levant – Restaurant Libanez (Râmnicu Vâlcea). Campania va continua pentru încă două săptămâni la Cârcea (județul Dolj), grație implicării comunității locale care a preluat exemplul.

„Am încheiat anul într-un ritm care ne definește, unul în care oamenii sunt de neoprit, și am adus o altfel de energie în comunitățile în care ne desfășurăm activitatea. Doresc să le mulțumesc partenerilor care au donat, reprezentanților și voluntarilor Crucii Roșii Române care s-au mobilizat exemplar și furnizorilor noștri locali, care au pregătit și au livrat zi de zi hrană caldă. Datorită lor, 270 de oameni s-au bucurat de o masă sigură”, a declarat Ondrej Safar, CEO al CEZ România.

STPT job 1000x200

Despre Grupul CEZ în România

Grupul CEZ în România este reprezentat prin 9 companii – Distribuţie Energie Oltenia, CEZ România, CEZ Vânzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development, TMK Hydroenergy Power si CEZ ESCO România. Grupul CEZ este prezent pe piaţa românească încă din anul 2005, odată cu preluarea companiei de distribuţie a energiei electrice Electrica Oltenia SA. Din 2017, Distribuţie Energie Oltenia (fostă CEZ Distribuţie) asigură alimentarea cu energie electrică a şapte judeţe: Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Teleorman şi Vâlcea. CEZ Vânzare este principalul furnizor de energie electrică din sud-vestul României, dar şi furnizor de gaze naturale, cu 1,3 milioane de clienţi.

Grupul CEZ deţine din 2012 în România şi cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, în zona Dobrogea, la Fântânele, Cogealac şi Grădina. Totodată, începând cu 2011, Grupul CEZ în România deţine sistemul hidroenergetic de lângă Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, format din 4 microhidrocentrale (Grebla, Crăinicel 1, Crăinicel 2 şi Breazova) şi amenajările hidro aferente de la Trei Ape, Gozna, Văliug şi Secu.

Începand cu 2018, CEZ ESCO România oferă soluţii de eficienţă energetică în sectorul privat. Compania oferă servicii complete, de la consultanţă la proiectare, de la management de proiect, la implementare proiectelor energetice complexe (soluţii de încălzire, de răcire şi/sau alimentare cu energie).

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/