Terenurile de sport ale școlilor din Timișoara vor fi deschise pentru elevi și după ore

terenuri deschise
timisoara capitala 2023

Elevii din Timișoara vor putea face mișcare pe terenurile de sport ale unităților de învățământ și după terminarea orelor. Pentru început, vor fi deschise pentru copii și tineri doar curțile și terenurile școlilor care sunt păzite. Un proiect de hotărâre în acest sens va fi supus votului în următorul plen.

Aproape trei luni. Atât le-au luat celor din conducerea Primăriei Timișoara să pregătească proiectul de hotărâre care prevede posibilitatea utilizării terenurilor de sport ale școlilor și după terminarea programului de către elevi și tineri. Despre acest subiect s-a discutat încă din vară, când consilierul local Pro România Roxana Iliescu a făcut o astfel de propunere, la solicitarea unor elevi. Imediat, primarul Dominic Fritz a anunțat că primăria lucra deja la un proiect de hotărâre în acest sens. Iată că s-a reușit, într-un final, pregătirea documentului, care a fost postat pe site-ul Primăriei Timișoara recent.

Luând în considerare faptul că administrația publică locală nu deține destule terenuri destinate activităților recreative și sportive extrașcolare se propune accesul liber al elevilor în curțile și pe terenurile de sport ale unităților de învățământ preuniversitar de stat de pe raza municipiului Timișoara (cu excepția celor de învățământ preșcolar) pentru desfășurarea activităților recreative și sportive extrașcolare”, scrie în proiectul de hotărâre.

Pentru început, vor putea fi utilizate curțile și terenurile de sport deținute de școlile care sunt dispun de pază umană. Concret, este vorba de 15 unități de învățământ din Timișoara. Și anume, Colegiul Național Bănățean, Colegiul Național „C.D. Loga”, Liceul Teoretic „Jean Louis Calderon”, Liceul de Arte Plastice, Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Liceul cu Program Sportiv Banatul, Colegiul Economic „F.S. Nitti”, Colegiul Tehnic „Henri Coandă”, Liceul Tehnologic Energetic „Regele Ferdinand I”, Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară, Liceul Tehnologic Transporturi Auto, Liceul Tehnologic de Vest, Liceul Tehnologic de Silvicultură și Agricultură și Școala Gimnazială Nr. 7.

Cuib de vise 1000x100

 

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/