Teren sintetic cu nocturnă și piscină interioară cu apă caldă, la peste 1.500 de metri altitudine

Turismul se poate face în orice anotimp pe Muntele Mic. Dovadă stă singurul hotel deschis în sezonul cald care tocmai se încheie. Hotelul Muntele Mic are două noutăți pentru turiști: un teren sintetic cu instalație de nocturnă și o piscină interioară cu apă încălzită.

Cum activități se pot face și vara pe munte, tinerii proprietari ai hotelului au propus tot felul de tabere pentru elevi și tineri, care au prins foarte bine, astfel că de anul viitor aceste tabere vor fi deschise din 15 iunie până în 1 septembrie.

„Este primul an pentru noi, am prins un sezon rece și unul cald, de la reabilitarea, modernizarea și darea în folosință a Hotelului Muntele Mic. Avem tot felul de atracții pe munte care se pot pune în valoare de la Crucea Monumentul Eroilor Bănățeni, până la trasee turistice spre Țarcu sau Poiana Mărului, unele mai ușoare de 3-4 ore, altele mai grele de 11 ore pentru cunoscători. Prețul nostru este unul pentru fiecare buzunar, de la 200 până la 320 de lei pe cameră, cu mic dejun inclus, sub formă de bufet suedez. Dar avem și cazuri în care turiștii urcă, admiră, mănâncă un prânz cald și coboară.”, ne-a precizat administratorul hotelului, Geanina Strugaru.

De acum iubitorii de sport pot urca la munte și pot face mișcare pe terenul sintetic pentru fotbal sau volei, inaugurat în aceste zile, la 1.525 de metri altitudine. Terenul are și sistem de nocturnă.

„Pentru că am avut tineri în tabără în lunile iulie și august, ne-am gândit să amenajăm un teren de sport cu gazon sintetic, care va fi util pentru cei care doresc să-și golească plămânii de noxele din oraș și să și-i umple cu aer curat. Prețul se negociază, dar în principiu este între 120 și 200 de lei pe oră în funcție de sezon și de numărul de solicitanți.”, ne-a mai precizat administratorul hotelului.

Geanina Strugaru a adăugat că, pe lângă Hotelul Muntele Mic, a mai fost luată în administrare clădirea de lângă, unde a fost amenajată singura piscină cu apă caldă în interiorul imobilului, care va fi deschisă începând din luna noiembrie.