Adio, întârzieri! Lapte, corn și mere din prima zi de școală pentru aproape 23.000 de elevi cărășeni

Cu doar câteva zile înainte de începerea anului școlar, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin a semnat contractele cu firmele care vor livra copiilor alimentele de care au dreptul să beneficieze. Așa că anul acesta nu vom mai vorbi de întârzieri, dă asigurări Silviu Hurduzeu.

În urmă cu doi ani, președintele Silviu Hurduzeu propunea ca aceste alimente să fie distribuite prin fiecare unitate administrativ-teritorială, astfel încât atribuirea serviciului să se facă mult mai rapid, dar și pentru a aduce un plus producătorilor locali. Ideea sa nu a fost pusă în practică, însă anul acesta, spre deosebire de cei anteriori, elevii din Caraș-Severin vor primi alimentele ce li se cuvin chiar din prima zi de școală. Este vorba în total despre 22.994 de copii.

CITEȘTE ȘI: Președintele Hurduzeu vrea să arunce „Cornul și laptele” în curtea primăriilor [VIDEO]

Contractele cu firmele câștigătoare au fost semnate astăzi, la sediul Consiliului Județean. Distribuirea produselor se va face pe 4 zone: Reșița – Bocșa; Caransebeș – Oțelu Roșu; Moldova Nouă – Oravița și Băile Herculane – Bozovici – Anina.

„Produsele vor fi distribuite după un grafic bine stabilit, în funcție de zonă, dar toți beneficiarii programului primesc pentru fiecare zi produse de panificație (80 gr.), pentru 3 zile pe săptămână lapte UHT (200 ml) și pentru două zile mere (minimum 100 gr)”, dau asigurări reprezentanții Consiliului Județean.

Beneficiari sunt preșcolarii din grădinițele cu program normal de 4 ore de stat și elevii din învățământul primar și gimnazial de stat și particular. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, comparativ cu anul școlar 2018-2019, numărul beneficiarilor a scăzut cu 734.