Președintele Hurduzeu vrea să arunce „Cornul și laptele” în curtea primăriilor [VIDEO]

Președintele Silviu Hurduzeu nu mai vrea ca plata celor două programe naționale, „Cornul și laptele”, respectiv „Fructe în școli”, să se facă prin Consiliul Județean Caraș-Severin. După ce forul a cumpărat mai multe alimente decât ar fi trebuit, vorbim aici de sute de mii de porții în plus într-un singur an școlar, având la bază o documentație întocmită de Inspectoratul Școlar Județean, Hurduzeu a găsit soluția.

Raportul Curții de Conturi care prezintă o discrepanță mare între produsele achiziționate prin programele „Cornul și laptele”, respectiv „Fructe în școli” și numărul de elevi care au beneficiat de ele pare să-i fi fost învățătură de minte președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu. Instituția s-a bazat pe niște cifre prezentate de Inspectoratul Școlar Județean, cifre care s-au tradus prin plăți nelegale în valoare de peste 2 miliarde de lei vechi într-un singur an școlar, potrivit Curții de Conturi, așa că e decis să găsească soluția prin care să scape de cele două programe naționale. Hurduzeu este de părere că de la nivelul UAT-urilor s-ar putea monitoriza mult mai bine prezența la clasă și implicit derularea acestor programe, iar astfel riscul de a cumpăra produse alimentare fără noimă ar scădea.

CITEȘTE ȘI: UPDATE. Consiliul Județean Caraș-Severin a făcut plăți nelegale de miliarde! Se sifonează în continuare bani publici!

„Aș avea o soluție foarte simplă pentru aceste două proiecte: să nu se mai desfășoare prin Consiliul Județean. Să se desfășoare la nivelul UAT-urilor pentru că de la nivelul UAT-urilor există posibilitatea de a se urmări cât de bine se desfășoară aceste proiecte”, a afirmat Silviu Hurduzeu, profitând de faptul că în sală, la momentul declarației, se afla și Matei Lupu, reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Ioan Benga, noul inspector școlar general, are însă o explicație pentru „eroarea” ivită în anul școlar 2015-2016. Tot mai mulți elevi aleg calea străinătății și de aici ar fi rezultat diferența atât de mare între situația școlară prezentată de ISJ la un moment dat și realitatea din băncile unităților de învățământ. „Se face un contract în momentul zero, noi vorbim de o situație, atâția elevi sunt atunci, dar ei pe parcurs tot scad. Suntem în situația în care ținem lapte care se împute la școală și ținem mere care se transformă în suc pentru că trebuie să le dăm înapoi și colaborarea cu furnizorul este una grea și idioată”, a declarat șeful Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin.

YouTube video

Rămâne de văzut dacă pățania Consiliului Județean Caraș-Severin va fi o lecție și pentru Guvernul României și dacă Executivul va decide să modifice traseul fondurilor pentru programele naționale „Cornul și laptele”, respectiv „Fructe în școli”.

CITEȘTE ȘI: Consiliul Județean Caraș-Severin, „urecheat” de Curtea de Conturi din cauza Inspectoratului Școlar?

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/