Municipiul Caransebeș are destule terenuri. Numai investitorii să vină!

Municipiul Caransebeș poate susține în continuare multe investiții. Declarația aparține primarului municipiului, Felix Borcean, după ce în ședința de Consiliu Local grupul PSD a remarcat că patrimoniul orașului este gol.

„A fost o interpelare tendențioasă legată de terenuri. Municipiul Caransebeș are teren pentru eventualii oameni de afaceri care doresc să investească în urbea noastră. Chiar în acest an, atât consilierii PSD, cât și cei PNL au aprobat un proiect de hotărâre privind scoaterea la licitație a unui teren care a fost cumpărat de TMD, însă la un moment dat lucrurile s-au blocat, nu știu din ce motive, care au fost considerentele, de unde s-a ajuns aici în a respinge orice proiect de hotărâre pentru vânzarea de teren investitorilor”, a menționat primarul Felix Borcean, care a mai spus că grupul PSD a ajuns la concluzia că nu se vor mai scoate la licitație suprafețe mai mari de 1.000 de m.p și nici nu se vor concesiona.

„Acest lucru mi se pare absurd, în condițiile în care un investitor serios, cum este TMD, nu acceptă alte variante de a investi decât cumpărarea terenului pe care va amenaja hala de producție. Social-democrații se justifică făcând referire la situații din trecut, însă mie mi se pare un lucru bun întocmirea acelei comisii pentru negocierea directă cu investitorul, simplificând foarte mult procedurile de achiziție, cu clauzele de rigoare. În special acea clauză că, dacă firma nu termină investiția în doi ani de zile de la semnarea contractului, pierde atât terenul pe care l-a achiziționat, cât și banii pe care i-a plătit administrației pentru teren”, spune Felix Borcean.
În replică, grupul PSD, prin vocea consilierului Florin Bogdea, tocmai asta contestă, că, deși era stipulată această clauză la vânzarea terenurilor achiziționate în ultimii ani, câte societăți au pierdut terenul, parcelele întorcându-se în patrimoniul Primăriei.

„Avem exemplul societății Teracon: a cumpărat, nu s-a ținut de caietul de sarcini, a prelungit cu acordul Primăriei termenele de începere a construcției și până la urmă Primăria se obligă printr-un act notarial semnat de primarul Felix Borcean să dea banii înapoi societății Teracon pentru a reintra în posesia terenului. Aici s-au împotmolit și după câteva luni, pentru că era caz penal și noi am făcut reclamații în acest sens, Primarul Borcean decide să se dea singur în judecată, contestându-și propria semnătură la notar. Ce să mai înțelegem noi ca și cetățeni ai acestui oraș? Că nu cunoaște legea? Că e sfătuit greșit? Că se contrazice? Însă el recunoaște că a greșit în acest caz”, declară Florin Bogdea.