Teregova, în cel mai mare proiect montan din România! Damian merge în Parlament să deschidă pârtia care coboară de pe Semenic!

Domeniul schiabil Semenic, cel mai important astfel de proiect din România, va cuprinde nu doar Văliugul, Reșița și Consiliul Județean Caraș-Severin, ci și comuna Teregova, care va ușura accesul iubitorilor de munte din Drumul European până sus pe platou.

Fost primar al Teregovei și candidat pentru un loc în Camera Deputaților, social-democratul Marius Damian spune că în proiectul respectiv nu contează culoarea politică, interesele județului fiind uriașe. „Zona Semenic este cea mai bună schi, vine cu o lună mai devreme zăpada și pleacă de fiecare dată cu o lună mai târziu. Avem cel mai lung sezon de schi din țară. E clar că fiecare localitate vrea să intre într-un proiect atât de mare. Tot timpul am susținut acest proiect, iar cetățenii din Teregova ar trebui să aibă acces acolo mult mai simplu, nu să vină pe Reșița sau pe Slatina. Teregova intră, este interesată de acest proiect, dar să aibă un beneficiu, acces pe un drum european care să vină în stațiune. Am discutat atât eu cât și soția, care acum este primar, cu Nelu Popa și suntem dispuși să facem un pact, chiar dacă Reșița e liberală, Văliugul la fel, iar Teregova e pesedistă. Asta nu înseamnă că nu se pot face tot felul de acțiuni împreună, de parteneriate între comunități, între autoritățile locale. Chiar ar fi benefic județului”, a comentat Marius Damian.

Domeniul schiabil Semenic ar putea prinde viteză și mai mare odată cu intrarea lui Marius Damian în Parlament, pentru că un proiect atât de mare are nevoie de semnături de la cel mai înalt nivel. De la București! „Trebuie să avem o deschidere mai mare la București, să ne facem treaba fiecare autoritate locală, fiecare primărie, dar, mai departe, pentru avize și finanțare e nevoie de deschidere la cel mai înalt nivel. Va trebui să gândim altfel, o altfel de politică și la nivel de Caraș-Severin. O strategie în care să ne implicăm toți parlamentarii, toți primarii, să încercăm să facem front comun. Acum, la București, PNL are o grămadă de secretari de stat, de directori, un ministru și ar fi trebuit ca lucrurile să fie demarate deja și rezultatele să se vadă. Mă gândesc că, după alegerile din 6 decembrie, vor avea înțelepciunea să dezvoltăm județul”, a mai spus candidatul PSD pentru Camera Deputaților.