Rugă pentru eroii neamului de Ziua Națională la Caransebeș

1 decembrie a fost sărbătorit într-un cadru foarte restrâns la Caransebeș, cu o slujbă religioasă oficiată de către PS Lucian Mic Episcopul Caransebeșului.

Deși edilul urbei a anunțat în cadrul ședinței de Consiliu Local că administrația publică locală zice pas festivităților organizate cu ocazia Zilei Naționale a României, primarul Felix Borcean a anunțat că se va alătura reprezentanților Episcopiei care vor oficia o slujbă de Te Deum în memoria eroilor, în Catedrala Episcopală cu hramul Învierea Domnului și Sf Ilie Tezviteanul din centrul urbei.

Slujba de Te Deum a început cu intonarea Imnului Național, iar după oficierea sfintei Liturghii, Episcopul Caransebeșului alături de primarul Felix Borcean au depus câte o coroană de flori la statuia lui Elie Miron Cristea, primul patriarh al României, cel care a militat cu înflăcărare pentru realizarea Marii Uniri. Deși nu s-a organizat nimic din cauza pandemiei trecătorii s-au oprit preț de un minut pentrru a saluta inițiativa oficialităților. Consiliul Local a fost reprezentat de viceprimarul Bebe Felician Pasere, iar la acțiune a participat și managerul Casei de Cultură, Ioan Cojocariu.