Primarul Luca Mălăiescu nu așteaptă finalizarea introducerii rețelelor de apă și canalizare pentru a reabilita străzile din Oțelu Roșu. Și asta pentru că, cel mai probabil, în următorii 2 ani de zile nu se va mișca prea repede ceva în acest sens. Din cauza Aquacaraş şi a firmelor de construcţii cu care a lucrat sau lucrează aceasta!
Edilul orașului de pe Valea Bistrei spune că nu este constrâns, dar că trebuie să recunoască că este puțin stresat pentru că sunt destule străzi unde nu s-au finalizat lucrările de către operatorii care au câștigat licitația la Aquacaraș.
„La ora actuală, așa cum este de fapt în toate orașele și municipiile din județ, Aquacaraș, constructorii au oprit lucrările, unii chiar au și reziliat contractele, cazul Oțelu Roșu, și până se reiau licitațiile, din nou, până vom ști câștigătorul, până se va apuca din nou de lucrări cred că va mai dura cel puțin 2 ani. Nu puteam sta să mai țin disconfortul care a fost și este pe unele străzi pentru cetățenii orașului și, așa cum spune legea, indiferent dacă vor veni după aceea să spargă, ei au obligația legală să le aducă la starea inițială. Eu am tras un semnal de alarmă inclusiv în ședințele cu cei de la Aquacaraș, am spus-o și eu și văd că au început să mai spună și alți primari de orașe și municipii din județ, vom fi foarte drastici în momentul când va fi vorba de readucere la starea inițială, pentru că nu voi accepta sub nicio formă ceea ce am văzut prin alte locuri. Şi știm cu toții că ei fac o cârpeală pe acel metru unde au avut loc lucrările pe infrastructură”, spune Luca Mălăiescu.
Edilul a mai adăugat că a luat această decizie și se va ține de ea. „Voi da pentru maxim două străzi decizie de spargere, după ce vor fi aduse la starea inițială voi continua să le dau avize de spargere. Şi aici am tras un semnal de alarmă la cei de la Aquacaraș vizavi de caietul de sarcini pe care îl vor face când va avea loc licitația, cum vor bugeta lucrările, pentru că firma constructoare care va câștiga licitația trebuie să aibă banii cuprinși și pentru reasfaltare. Dacă nu, se va întâmpla același fenomen ca și în 2016, în 2015 iarna, constructorul va pleca. Neavând bani suficienți bugetați, va pleca și nu va mai continua lucrările”, a explicat edilul orașului Oțelu Roșu.
Luca Mălăiescu a oferit informații și despre stadiul lucrărilor până la momentul rezilierii contractului. „Pe străzile laterale avem peste 50%, nu avem pe drum național aproape deloc, doar în proporție de 5-7% în cartierul Cireș a început și s-a stagnat. Dar față de alte localități din Caraș-Severin, eu spun că la Oțelu Roșu se stă binișor, și aici datorită faptului că constructorii care au fost, chiar dacă nu au încasat niciun ban, au executat lucrările din resurse proprii. Din câte cunosc eu, din raportul dat de cei de la Aquacaraș, au plătit mare parte din constructorii care au acceptat facturile și pe o parte se judecă în instanță”, a mai adăugat Luca Mălăiescu.