Ţeparii au plecat acasă. Tribunalul nu i-a arestat!

Propunerea de arestare preventivă a lui Zaharia Ghimboaşă şi Cătălin Lance, doi indivizi acuzaţi că înșelau societăți comerciale folosindu-se de cecuri fără acoperire şi acte false, s-a soldat cu un eşec.

Ghimboaşă a fost luat pe sus aseară din Sibiu de mascaţi şi reţinut pentru 24 de ore alături de asociatul său, Lance. Poliţiştii aveau informaţii că aceştia vor să dea un nou tun, mai exact, să cumpere o remorcă şi nişte drujbe cu file CEC fără acoperire şi cu documente de identitate false. Ar fi prejudiciat până acum mai multe societăţi comerciale cu aproximativ un milion de lei. Prezentaţi astăzi Tribunalului Caraş-Severin cu propunere de arestare preventivă, cei doi au susţinut că nu au înşelat pe nimeni.

Avocatul lor, Cosmin Bolosin, a arătat că nu se impune trimirea celor doi în arest atâta vreme cât din probele prezentate de procuror nu poate reieşi decât cel mult o infracţiune de tentativă de înşelăciune. „Am cerut respigerea propunerii de arestare preventivă ca nefondată. Am arătat că din probele administrate la dosar până în momentul de faţă nu se conturează nicio infracţiune. Am arătat că infracţiunii pentru care au fost propuşi la arest, cu o încadrare între 10 şi 20 de ani de înschisoare, îi lipseşte latura obiectivă, iar în acest moment cei doi inculpaţi nu încearcă zădărnicirea aflării adevărului şi nu prezintă un pericol social concret pentru ordinea publică. Ascultând argumentele mele, Tribunalul Caraş-Severin a luat cea mai uşoară măsură faţă de clienţii mei, interdicţia de a părăsi ţara pentru o perioadă de 29 de zile”, a declarat Bolosin.

Poliţiştii au ridicat documente, bunuri constând în utilaje, piese de vehicule şi suma de 11800 lei. Infracţiunile au fost sesizate atât din judeţul Caraş-Severin, cât şi din Braşov, prejudiciul ridicându-se la suma de aproximativ 1.000.000 lei”, Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ CS