TEODOR BACONSCHI, la Reșița

Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

Liderii PMP de la nivel central s-au aflat într-o vizită de lucru în Caraș-Severin. Candidații pentru un loc în Parlamentul European speră să obțină un scor din două cifre.

Deși Partidul Mișcarea Populară s-a înființat recent în județ, organizația are un număr semnificativ de membri și s-a dovedit a fi extrem de activă pe toată perioada campaniei electorale. Așadar, duminică, mai marii din PMP așteaptă să vadă rezultatele, însă sunt convinși de faptul că vor obține în jur de 10 procente din preferințele electoratului.

„PMP este cel mai european partid politic din România! Deși ne-am înființat recent, în prezent avem peste 1.200 de organizații locale. Am elaborat și Platforma celor 100 de idei pentru Europa (…) Chiar dacă la Reșița PMP s-a înființat doar de câteva luni, am venit să susținem filiala. Nu dispune de milioanele de euro în buget ca PSD, dar este deosebit de activă, a spus Teodor Baconschi, prezent ieri la Reșița. Aceeași idee a transmis-o și secretarul general al partidului, Cristian Petrescu, și el candidat pe un loc al listei PMP la alegerile europarlamentare.

„Oamenii vin să se înscrie în partidul nostru și pot să vă spun că peste 75 la sută dintre membrii noștri nu au mai făcut politică înainte, sătui fiind de manipulare (…) Sperăm la un rezultat format din două cifre și să obținem 4 sau chiar 5 mandate în Parlamentul European. Așteptăm să vedem rezultatele de duminică. Sunt foarte mulți români care ne susțin!, a declarat Cristian Petrescu, în cadrul conferinței de presă, susținută la sediul partidului, de pe Strada George Enescu.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157644375670980″]

 

Critici pentru Ponta

Cei doi lideri ai PMP au făcut și câteva referiri la adresa liderilor PSD, cărora le-au adus critici dure. „Premierul e în campanie de o lună de zile în loc să guverneze țara”, a spus secretarul executiv. „Există pericolul ca Victor Ponta să preia conducerea statului român, or el e un produs de partid, nu are experiență în acest domeniu. În plus, are o personalitate imatură, este inconsecvent și populist”, l-a descris și Teodor Baconschi.

Tocmai în ideea evitării acestui „pericol”, liderii PMP cred că înainte de alegerile prezidențiale toate partidele de dreapta ar trebui să se alieze și să susțină un singur candidat.

În urma conferinței de presă pe care au susținut-o la Reșița, candidații PMP la alegerile europarlamentare s-au deplasat în zona Intim unde au împărțit fluturași, tricouri și brichete, alături de membrii organizației locale. Trecătorii i-au asaltat cu întrebări, i-au tras la răspundere sau i-au apreciat, în funcție de convingerile politice ale fiecăruia.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157644375851609″]

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/