UPDATE: Împăratul a avut noroc chior! Anculia, nu!

Romică Anculia, fostul director APIA Caraş-Severin, şi Valentin Ghiţă, fost edil-şef al comunei Socol, au făcut astăzi dovada achitării cauţiunii de 50.000 de lei şi au cerut Tribunalului Caraş-Severin să-i scoată din puşcărie.

UPDATE, ora 15.30

Tribunalul Caraş-Severin a respins cererile de liberare pe cauţiune formulate de Romică Anculia şi Valentin Ghiţă. Cei doi au posibilitatea de a declara recurs, cale de atac ce se va judeca la Curtea de Apel Timişoara, instanţă care l-a scos din puşcărie şi pe Simi.

Procurorul DNA a pus concluzii de respingere a celor două cereri, arătând că, admiterea liberării pe cauţiune a lui Iancu Simion – Simi de către Curtea de Apel Timişoara a fost o greşeală. „La nivelul Curţii de Apel Timişoara au fost mari tensiuni din cauza acelei soluţii. A fost un complet nou, venit de la Tribunalul Timiş, care, probabil, nu a studiat prea bine dosarul. S-a creat o destabilizare a practicii. Soluţia Curţii de Apel este una accidentală”, a spus reprezentantul Ministerului Public.

Totodată, s-a solicitat respingerea cererilor de liberare pe cauţiune şi pe motivul că martorii în cauză sunt intimidaţi şi se tem de inculpaţi chiar şi acum, când aceştia se află după gratii. În ceea ce-l priveşte pe Tudor Jurj, omul de afaceri implicat în fraudarea fondurilor europene de la APIA Caraş-Severin, acesta şi-a menţinut poziţia, a cerut să fie judecat după procedura simplificată, care presupune recunoaşterea în totalitate a faptelor, şi va beneficia de reducerea limitelor de pedeapsă cu o treime.

Rămâi pe expressdebanat.ro şi află dacă Anculia şi Ghiţă vor fi puşi în libertate!

Comments

  1. Avocat says:

    Cautiunea este 50.000 lei, nu euro! Verificati mai bine, mai ales ca ati fost in sala!