Tensiune mare la FC Caransebeş! Bălu şi Popovici, criticați din interior!

Gugulanii au revenit după 30 de ani de absenţă în Liga a II-a, au debutat excelent, dar traversează de câteva etape o perioadă mai puţin fastă. Prilejul perfect pentru unii să lanseze tot felul de critici şi fumigene care să strice atmosfera la echipă!

Rezultatele mai puţin bune din ultimele runde au făcut ca la lojele Stadionului Municipal Teiuş să se emită tot mai multe judecăţi, în special la adresa antrenorului Sorin Bălu şi a unora dintre jucători. Criticile sunt şi mai dure în comentariile de pe ziarele online. Interesant este însă că mare parte dintre acestea nu vin de la suporterii echipei, de la microbişti, ci de la apropiaţi ai echipei, unii dintre ei chiar angajaţi ai clubului. Acesta este şi motivul pentru care Sorin Bălu şi preşedintele Cosmin Popovici au ţinut să reacţioneze.

În grafic!

„În vară, când am pornit la drum, domnul primar ne-a trasat două obiective: un parcurs cât mai lung în Cupa României şi aducerea la Caransebeş a unei echipe de prima ligă, obiectiv pe care l-am realizat, iar al doilea, crearea unei echipe bune, competitive, care să practice un joc bun şi să mulţumească publicul nostru superb şi în urma căruia să rămânem şi la anul pe scena a doua a fotbalului românesc”, a precizat mai întâi antrenorul Bălu. În momentul de faţă, FC Caransebeş e în grafic, deşi era loc şi de mai bine, după cum spune chiar Sorin Bălu: ,,Echipa noastră a arătat, exceptând o primă repriză foarte slabă la Timişoara, şi această catastrofă de la Pâncota, în ciuda timpului foarte scurt, câteva trasee bine stabilite, dorinţă, determinare, putere, luptă şi, până la urmă, a avut parte de o oarecare neşansă, pentru că eu cred că puteam avea cel puţin patru puncte în plus”.

Lot valoros, dar supraevaluat!

Mulţi ,,specialişti” i-au evaluat pe gugulani şi i-au dat, la finele campionatului, cel puţin în primele şase. Alţii au ridicat ştacheta chiar mai sus, punând o presiune şi mai mare. Omul care cunoaşte cel mai bine echipa cere răbdare şi o evaluare mult mai corectă, după forma de moment şi mai puţin după numele jucătorilor. ,,Lotul nostru este supraevaluat de mass-media şi de oamenii de pe lângă echipă, de oamenii din oraş. În lotul echipei FC Caransebeş se găsesc astăzi 15-16 jucători care în urmă cu un an activau în ligile a treia şi a patra. Se găsesc doar doi sau trei jucători care au avut evoluţii constante şi au jucat la nivelul ligii a doua. Se mai găsesc trei-patru jucători care au cochetat cu prima ligă, însă au avut intrări foarte rare, iar aici au ajuns total nepregătiţi din punct de vedere fizic. Nu vreau să spun că lotul nostru este slab sau că sunt nemulţumit, vreau să spun că avem un lot competitiv, dar nu mai joacă numele. Au venit jucători din prima ligă după pauze de şase luni, de opt luni, un an sau doi ani, alţii după accidentări. Astăzi nu mai joacă numele, ci doar valoarea şi forma de moment. Cred în aceşti jucători, lotul nu este slab, dar să nu-l supraevaluăm”, a declarat Sorin Bălu.

Săgeţi din interior

Antrenorul galben-albaştrilor a tras un semnal de alarmă cu privire la oamenii care vor „binele” echipei, care au grijă să pună mereu sare pe rană, chiar şi atunci când nu e cazul. „Obiectivul cel mai corect al echipei noastre este menţinerea în Liga a II-a. Eu am cerut răbdare, pentru că suntem o echipă nouă. Relaţiile de joc se formează în timp. Sunt anumiţi specialişti care stau pe lângă oamenii noştri din conducere şi aruncă tot felul de săgeţi. Înainte ar trebui să ne documentăm. Dacă ar fi barbate, ar spune în faţă, nu ar scrie sub alte identităţi, dar ăsta e neamul românesc”, a spus Bălu. ,,Vrem să fim lăsaţi în pace. Toată lumea e răutăcioasă, sunt tot felul de comentarii. Suntem doar patru oameni care ne ocupăm de acest club. În iarnă vom trage linie şi vom analiza”, a completat preşedintele Cosmin Popovici.

,,Alexa a greşit faţă de noi!”

Oficialul lui FC Caransebeş crede că săgeţile otrăvite pot să vină şi dinpre Dan Alexa, antrenorul lui Poli, cu care el şi alţi membri ai staffului administrativ al gugulanilor au avut schimburi dure de replici la meciul de la Timişoara. ,,Posibil să vină şi de aici. Poate că anumiţi oameni se aşteptau ca noi să avem o altă reacţie faţă de Poli şi Dan Alexa. Noi suntem un club mic, dar ne-am dus să ne jucăm şansa. Dan Alexa nu are nicio calitate oficială la acest club, nu a avut niciodată, poate că la început a fost mai apropiat. În momentul de faţă, nu este lângă acest club. E cel mai reprezentantiv jucător de fotbal din Caransebeş, e normal să vină la meciuri şi atunci să stea la lojă. Dan Alexa a avut o presiune foarte mare la acel meci şi probabil de asta a reacţionat greşit faţă de noi. Eu spun că nu era normal să se comporte aşa”, a declarat Popovici.

Contestaţi de unii oameni din anturajul echipei, Popovici, Bălu şi jucătorii se bucură de susţinerea microbiştilor din oraş şi a galeriei, care i-a aplaudat şi după ultimul meci, pierdut acasă cu CS Mioveni.