Interlopul Condraş face puşcărie!

Cunoscut ca mare contrabandist de ţigări, dar mai ales din cauza infracţiunilor cu violenţă, Gabriel Condraş şi membrii grupării conduse de acesta şi-au aflat pedepsele date de Tribunalul Caraş-Severin.

Condraş şi alte cinci persoane, Alexandru Dreşcan, Florin Nicola, Loredana Jurcă, Bogdan Luţu şi Florin Zgribuţ, au fost judecaţi pentru iniţiere şi aderare la un grup infracţional organizat care se ocupa în special cu contrabanda cu ţigări din Serbia. Scăpaţi de cătuşe după mai multe luni petrecute în arest preventiv, contrabandiştii din Oraviţa se mai pot bucura o vreme de libertate, până când se va pronunţa o sentinţă definitivă şi irevocabilă.

Tribunalul Caraş-Severin i-a găsit vinovaţi pe toţi cei şase inculpaţi, dar a arătat clemenţă faţă de unul singur, care a recunoscut totul şi a ajutat organele de cercetare penală să pună sub acuzare şi alţi infractori. Acesta a primit o pedeapsă cu suspendare sub supraveghere. “În urma deliberării, Secția Penală a Tribunalului Caraș-Severin a constatat că toți cei șase vinovați trimiși în judecată  de DIICOT –  Biroul Teritorial Caraș-Severin  sunt vinovați de săvârșirea faptelor reținute în rechizitoriu, respectiv inițiere sau constituire de grup infracțional organizat, contrabandă și respectiv contrabandă calificată. Au fost aplicate pedepse cu închisoare variind de la șase ani și două luni, cea mai mare dintre ele, până la doi ani, cea mai mică”, a declarat pentru Express de Banat, judecătorul Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Condraş a primit pedeapsa cea mai aspră, de şase ani şi două luni închisoare. Ceilalți vor face patru, respectiv trei ani și șase luni de puşcărie. Împotriva sentinţei instanţei de fond inculpaţii şi Parchetul por formula cale de atac. “Considerăm că pedeapsa aplicată inculpatului Zgribuţ e mult prea mare, motiv pentru care vom declara apel”, a spus avocatul Ionuţ Chilom. “Şi pentru Luţu vom formula cale de atac. Sperăm într-o sentinţă mai blândă la Curtea de Apel”, a spus şi avocatul George Secăşan.

“Din punct de vedere al laturii civile, s-a constatat că se impune admiterea acțiunii civile formulate în cauză de ANAF şi, în consecinţă, s-a procedat la obligarea unuia dintre inculpați la plata sumei de 9.119,45 lei în favoarea părții civile cu titlu de daune materiale. Ceilalți au fost obligaţi fiecare la plata unei sume de 5.295 lei cu același titlu”, Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin

banner 970 x 250