Temperatura corpului, „citită” în doar câteva secunde la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Timișoara

untitled design set 970x90 px

La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Timișoara a fost instalat un dispozitiv care măsoară temperatura în doar câteva secunde. Termoscanerul salvează timp, mai ales dacă în zona de pretriaj se află mulți pacienți.

O temperatură a corpului aflată peste parametri fiziologici ridică și mai mult gradul de suspiciune cu privire la infecția cu noul coronavirus. Unul dintre primele simptome este febra, care, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Timișoara, nu mai trebuie măsurată cu ajutorul clasicului termometru. Termoscanerul, primit sub formă de donație, funcționează la fel de bine, dar într-un timp mult mai scurt.

„El are rolul de a vedea, într-un timp extrem de scurt, temperatura celor care pătrund în zona de pretriaj și ajută foarte mult la încadrarea lor în cele două fluxuri de pacienți: potențiali infecțioși sau neinfecțioși. În momentul acesta încă facem comparație cu valorile de temperatură determinate cu alte dispozitive, dar poate fi luată în considerare temperatura luată cu acest termoscaner. Practic nu mai pierzi încă trei, patru minute până pui un termometru”, a declarat, pentru expressdebanat.ro, Mihai Grecu, șeful Unității de Primiri Urgențe.

publicitate ziar expresb 1000x100

Dispozitivul a fost instalat la intrarea în UPU, astfel că oricine intră va fi „scanat”. Culoarea verde indică o temperatură a corpului normală, iar culoarea roșie indică o creștere a temperaturii. Termoscanerul a fost primit sub formă de donație din partea unei firme.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/