Teme fierbinţi din psihologia cuplului, a familiei şi a copilului, dezbătute la Librăriile Cărtureşti

În ce fel și pentru câtă vreme poți să întreții flacăra iubirii? Cum deosebești o relație de cuplu sănătoasă de o legătură sabotată de narcisism sau dependență? Cum ajung problemele părinților să perturbe viața copiilor și ce poți face pentru a sprijini un copil rușinos sau o adolescentă care și-a pierdut busola? Iată doar o parte dintre problemele care au fost discutate în ediția din această primăvară a Săptămânii PSI de la cuplu la parenting la Librăriile Cărtureşti din Timişoara.

Organizate în perioada 24 februarie-1 martie, atelierele Săptămânii PSI au fost animate de psihoterapeuți, formatori și profesori universitari din București, Cluj, Timișoara, Iași, Brașov, Sibiu, Arad și Chișinău.

Găzduită de Librăriile Cărturești și concepută de Editura Trei, seria de evenimente şi-a propus de această dată să atingă cele mai fierbinți teme din psihologia cuplului, a familiei și a copilului. Distorsiunile de comunicare în familie, disciplinarea copilului și miturile privind relațiile intime au fost discutate pornind de la întrebările publicului, dar și de la experiențele de cabinet ale speakerilor și de la cele mai noi titluri de psihologie ale Editurii Trei.

Intrarea a fost liberă, iar cărțile de parenting și psihologie de cuplu publicate de Editura Trei au fost disponibile cu o reducere de 25 % pe toată durata evenimentului în întreaga rețea a Librăriilor Cărturești.

Evenimentul de debut, desfăşurat în 24 februarie, s-a intitulat ,,Te iubesc sau am nevoie de tine?”. Invitat a fost Ali Baeram, iar cartea recomandată a fost Arta de a iubi, de Erich Fromm. În 25 februarie un alt subiect controversat a făcut tema dezbaterilor de la Librăriile Cărtureşti, ,,Ruşinea la copii”, care l-a avut ca invitat pe Eugen Jurcă. O temă de mulţi considerată tabu a fost discutată în a treia seară, în 26 februarie, şi anume ,,Mari Mituri despre realaţiile intime”. Invitată a fost Ancuţa Coman, iar cărţile recomandate, Mari mituri despre relaţiile intime, de Matthew D. Johnson, respectiv Crearea şi ruperea legăturilor afective, de John Bowlby. În ultima seară, cea de 27 februarie, s-a discutat despre ,,Călătoria copilului spre autodisciplină”. Invitată a fost Anca Tiurean, iar cărţile recomandate – Călătoria copilului tău spre autodisciplină – T. Berry Brazelton, Joshua Sparow, Să-i învăţăm pe copii să gândească – Darlene Sweetland, Ron Stolberg.

 

 


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/