Telverde pentru consiliere psihologică și școala online. Modalitatea inedită prin care inspectorul școlar șef al Timișului a testat sistemul

1000x100 (2) mbmr 1000x100

Două linii de telefonie au fost create la inițiativa Inspectoratului Școlar Timiș pentru a răspunde nevoii cetățenilor de a fi informați cu privire la educația în timpul pandemiei și pentru ca elevii, părinții și cadrele didactice să aibă la dispoziție consiliere psihologică, în caz că se confruntă cu temeri legate de desfășurarea școlii online.

O linie telverde a fost creată pentru a consilia profesorii, elevii și părinții care au temeri legate de impactul școlii online. Pentru acest tip de probleme, numărul pus la dispoziție este: 0775.344.568 și e-mailul: consiliere@isjtm.ro. O persoană va înregistra solicitările, iar un consilier va reveni cu un telefon pentru discuții aplicate. Consilierii școlari și psihologii vor lucra în schimburi, astfel încât non-stop să se poată onora solicitările. În județ există aproximativ 100 de consilieri și psihologi școlari.

O a doua linie telefonică (0800.816.256) a fost alocată pentru ca cetățenii să afle informații despre situația din învățământul județean. Tot aici se pot raporta probleme și se pot face solicitări. O persoană autorizată direcționează apelul către inspectorii care pot oferi informațiile exacte.

„E o primă formă de comunicare, în acest context delicat și excepțional în care ne aflăm, cu cei interesați de educație și cu beneficiarii ei. Chiar eu am sunat, m-am dat că sunt de la ITM și verific telemunca. Mi s-a zis că nu se poate un răspuns exact și am fost resunat de secretară – deci funcționează liniile. Persoanele interesante, indiferent că sunt profesori, elevi sau părinți, pot pune întrebări, pot transmite observații și solicita informații cu privire la activitatea de consiliere la nivelul unităților de învățământ. Încă o linie este deschisă pentru a transmite informații unde sunt solicitări legate de problemele comunitare în relația cu școala și externă mediului educațional.”, a explicat Marin Popescu, inspectorul școlar general al Timișului.

Muzeul TM

CITEȘTE ȘI: Inspectorul școlar general din Timiș: „Din perspectiva educației, copiii vor suferi modificări de comportament”

În altă ordine de idei, în privința modului în care învățământul online ar fi putut afecta abandonul școlar, Popescu susține că acest lucru nu s-a întâmplat în județ. El argumentează cu faptul că prezențele se înregistrează zilnic. De asemenea, 250 de elevi și preșcolari s-au înscris în sistemul de învățământ timișean de la începutul lunii martie, când a debutat pandemia.

Autor: Mirela Miclea

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/