Tehnologie nemțească, sub etichetă turcească! Tramvaiul Durmazlar gonește spre Reșița!

explo 1000x200

Ministerul Dezvoltării a oprit cinci tramvaie turcești care erau pregătite pentru mai multe orașe din România. Printre ele nu se află și municipiul Reșița!

Primarul Nelu Popa a fost informat de către reprezentanții Ministerului Dezvoltării că proiectul municipalității derulat prin Agenția de Dezvoltare Vest, privind reintroducerea tramvaiului ca mijloc de transport public în Reșița, a trecut de evaluarea tehnico-economică. „La ora asta de deschide evaluarea financiară. Se pare că procedura merge înainte. Sunt cinci contracte la nivel național care au fost oprite, o mare parte din ele având același producător, Durmazlar, din Turcia. Proiectul nostru merge înainte!”, a precizat primarul Popa. 

Primăria Reșița nu poate alege un anumit producător de tramvaie, totul fiind gestionat la nivel de minister, însă există garanții pentru un mijloc de transport nu numai ultramodern, ci și foarte fiabil. „Eu m-am informat pe tema asta. Evident, ca toți ceilalți, am avut o anumită îndoială legată de Turcia și de discuțiile cu autobuzele Gabrielei Firea de la București. Produsele pe care dânșii le au pe piață în Turcia, în cinci orașe, sunt jos pălăria, nu avem comentarii de făcut la ele. Eu sunt încrezător. Boghiurile, partea electronică sunt făcute de Bosch, de Siemens, sunt companii mari la nivel mondial. Turcii sunt niște asamblatori de fapt. M-aș fi bucurat să le facă Aradul. Dacă e să câștige turcii, sper să avem niște tramvaie bune”, a mai spus Popa. 

banner 970 x 250