Ministrul Vela, ca peștele în apă! Florența Albu e prea bună pentru Prefectura Caraș-Severin!

Avocatul Cristian Gâfu a depus astăzi, în fața ministrului Afacerilor Interne, colegul său de partid Marcel Vela, jurământul în calitate de prefect al județului Caraș-Severin!

Liderul PNL Caraș-Severin se simte ca peștele în apă în funcția de ministru al Internelor. E mult ca notorietate astăzi peste un Ludovic Orban tot mai decolorat, a schimbat majoritatea în Consiliul Județean Caraș-Severin, a potolit spiritele în propriul partid, a umplut conturile primăriilor liberale, a tras deja sfori pentru noul primar al Caransebeșului și pentru administrația județeană și a rezolvat din două vorbe și trei mutări problemele prefectului și datoriilor către PMP și ALDE, formațiuni politice care i-au adus pe liberali la putere. 

Marcel Vela a împachetat debarcarea Florenței Albu din fotoliul de prefect după nici două luni într-o promovare, astfel ca toată lumea să fie fericită. „Expertiza doamnei Florența Albu la Serviciul de Afaceri Europene este extrem de utilă și pentru Prefectură, și pentru Guvern!”, a spus ministrul, lăsând de înțeles că fostul prefect va pleca la București, urmând să ocupe o funcție importantă într-un minister. 

De astăzi, noul prefect al județului Caraș-Severin este Cristian Gâfu. A fost ales de Marcel Vela pentru că are expertiză în Prefectură, pentru că a mai lucrat în această instituție și pentru că este profesionist. Avocat de profesie, Gâfu a explicat că nu a fost nicio secundă în stare de incompatibilitate și a rezumat într-o propoziție obiectivul său. „Este un moment important pentru mine și pentru județul Caraș-Severin. Banatul de munte trebuie să ajungă într-o stare de normalitate. Ieri mi-am dat demisia din funcția de consilier județean, m-am suspendat din calitatea de avocat. Am avut peste 1.000 de procese, am reprezentat primari de toate coloraturile politice, cunosc județul cu frumusețile și cu problemele lui. Mi-am dorit și am acceptat această funcție pentru ca județul să fie mai prosper pentru cetățenii lui!”, a mărturisit reprezentantul Guvernului Orban în Caraș-Severin.