„Până la sfârșitul anului vom trece prin apă pe acolo, pe la Găvojdia”. Un pod cu mari probleme, motiv de glume!

Deși în ultimii ani s-au făcut progrese semnificative pentru drumuri, nu toate locurile pe unde trec șoferii din Timiș sunt în cea mai bună stare. Un caz concret este podul de la Găvojdia, unul destul de șubred. Consiliul Județean promite să-l refacă până la următorul Revelion, iar la prima ședință de plen din an consilierii și-au aruncat ironii între ei pe acest subiect.

În acest moment nu s-a terminat licitația pentru documentația necesară refacerii podului, dar CJT promite că lucrarea efectivă va fi gata la final de an. Podul de la Găvojdia, așa cum vi s-a promis, se află în derulare cu documentația. Expertiza și studiul de fezabilitate se la serviciul nostru de licitație. Sperăm ca luna aceasta să se anunțe și câștigătorul. După aceea, urmează proiectarea și execuția. Dacă termenele legale vor fi respectate, pentru că și acesta ne încurcă destul de mult. Sperăm ca până la finalul anului 2020, la Găvojdia va fi pod. Bani sunt, totul depinde de cum se desfășoară licitația și, bineînțeles, de când vor începe lucrurile.”, a spus vicepreșredintele CJT, Nicolae Oprea, la o interpelare a liberarului Nicolae Bitea.

Podul de la Găvjdia este peste pârâul Spaia și leagă localitatea, dar e important și pentru drumul de legătură dintre Lugoj și Jena, precum și dintre Lugoj și Știuca. În acest moment podul este într-o stare avansată de degradare. De aceea, Bitea a făcut o ironie, după răspunsul lui Oprea. Mi-aș dori să cred că, până la sfârșitul anului, nu vom trece prin apă pe acolo, pe la Găvojdia, în loc să trecem pe vreun pod. Sperăm că ține până la final de 2020.”, a punctat Bitea.

1000x200 dacus 02

Titu Bojin, consilier județean UNPR, dar și director ABA Banat, a intervenit și el prietenește” în discuție. Nu sunt debite așa mari, nu au fost ploi, așa că nu e nicio problemă.”, a punctat Bojin.

publicitate si promovare online banner maxagro