Investiții în aparatură. Cărășenii pot evita drumurile la Timișoara, dacă au încredere în medicii din Reșița!

În ultimele 3 luni, Spitalul Județean de Urgență Reșița a reușit mai multe investiții pentru a crește și diversifica oferta de servicii medicale pentru pacienți.

Astfel, s-a reușit performanța de a introduce noi manopere de investigații și tratament unice în județul Caraș-Severin, după cum spun oficialii unității medicale.

În cadrul secției de Pneumologie am achiziționat un aparat pentru bronhoscopie, care ajută la diagnosticarea cu mai mare acuratețe a afecțiunilor căilor respiratorii superioare și inferioare. De asemenea, vom putea efectua o procedură numită somnologie, care ajută la diagnosticarea și monitorizarea sindromului de apnee în somn. În cadrul secției Ortopedie și Traumatologie, am îmbunătățit aparatura pentru chirurgie spinală. Este o cură chirurgicală a herniei de disc și a patologiei coloanei vertebrale. Și, nu în ultimul rând, putem, în cadrul secției Urologie, să efectuăm o nefrectomie parțială laparoscopică, dar și nefrectomie totală laparoscopică, iar la secția de Chirurgie generală putem realiza o cură  laparoscopică a herniei TAPP”, ne-a menționat managerul unității medicale, Dumitru Secășan.

Avantajele tehnicilor chirurgicale laparoscopice pentru pacient sunt multiple. În primul rând, nu implică secționarea musculaturii abdominale, reduce sângerarea,  este mai rapidă, cu integrare imediată în familie și activități cotidiene și fără interdicția efortului fizic.

Aceste investiții ajută unitatea medicală să reducă semnificativ durata de spitalizare, dar și costurile aferente, inclusiv costurile cu medicamentele necesare, menționează conducerea Spitalului Județean din Reșița.

CITEȘTE ȘI:

Investiții noi la Spitalul Județean Reșița. Vezi care sunt achizițiile de care vor beneficia pacienții!