Tehnică revoluționară de comunicare cu cei mici, prezentată în premieră la Reșița!

O nouă conferință de parenting marca Academia I.R.I.S. are loc în luna noiembrie! Aceasta se derulează sub numele „Cum facem cerinţe eficiente copiilor?”

În mare măsură, disciplina copiilor depinde de claritatea părintelui şi de eficienţa cerinţelor acestuia. „În această conferinţă vom învăţa ce şi cum să le cerem copiilor pentru a reuşi să le transmitem valorile importante pentru noi şi a clădi împreună o relaţie de care să ne bucurăm pe termen lung. De asemenea, vom vedea că atunci când solicitările noastre îndeplinesc anumite criterii, acest lucru sporeşte probabilitatea de a primi ceea ce ne dorim. În acest demers, ne vor ajuta instrumentele Comunicării Empatice, procesul de comunicare conceput şi dezvoltat de doctorul în psihologie Marshall B. Rosenberg”, a declarat Eugenia Anderca, președintele Academiei I.R.I.S pentru Express de Banat.

Pentru a-i învăța pe părinți și pe dascăli aceste lucruri, pe data de 6 noiembrie, la Reșița, va fi prezent trainerul Monica Reu.

monica_reu Aceasta este fondatoarea și președintele Asociației pentru Comunicare Non-Violentă și primul trainer român certificat de Center for Nonviolent Communication. Este formator CNFPA și organizează și conduce workshopuri din anul 2004, împărtășind metoda în cursuri deschise, grupuri de practică, tabere de familie, școli și instituții. Pasiunea ei este sprijinirea dascălilor, a părinților și a cuplurilor în implementarea acestui model de comunicare în viața de zi cu zi.

La începutul anului 2010, a dat naștere celui mai revoluționar program de dezvoltare personală. La jumătatea aceluiași an, a demarat programul „Educație empatică – CNV pentru părinți”, din dorința de a le împărtăși acestora modul în care comunicarea nonviolentă ajută la crearea și consolidarea unei relații bazate pe încredere, respect și empatie și poate aduce mai multă bucurie şi armonie în viaţa de familie. Până în momentul de față, cursul Educație Empatică s-a bucurat de succes la București, Cluj-Napoca, Brașov, Piatra Neamț, Constanța și Bruxelles.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

O prelungire firească a acestui proiect a reprezentat-o cursul „Educație Empatică în școală și grădiniță”, ce a fost susținut până acum la Cluj Napoca și București.

Mai multe detalii despre activitatea Monicăi, testimoniale, Comunicarea Empatică şi activitatea Asociației pentru Comunicare Nonviolentă găsiţi pe www.nonviolenta.org.

MAIN FOTO: www.perfecte.ro

tmc 640