Profesorii șpăgari de la „Eftimie Murgu” au scos probe din dosar înainte să fie judecați!

Profesorii Florin Franț, Irina Oriol, Ruxana Ghiță și Mihai Vișan și Alexe Ilici, absolvent a două facultăți și două masterate la universitatea reșițeană, cu toții inculpați pentru fapte de corupție, au reușit să scape de câteva probe reținute de procuror împotriva lor.

 

Prin intermediul avocaților, profesorii șpăgari au invocat mai multe excepții prin care și-ar fi dorit ca dosarul să fie returnat Parchetului, ceea ce ar fi însemnat întârzierea începerii procesului. Totodată, ar fi putut elimina o parte din probe. Acest lucru s-a întâmplat până la urmă, însă datele problemei nu se schimbă prea mult. Tribunalul Caraș-Severin a admis în parte excepția invocată de inculpaţii Oriol şi Ghiţă, astfel că instanța a exclus din materialul probator „procesul-verbal din 26.01.2015 al investigatorului îndosariat la filele 65 – 71 vol. 1 al dosarului de urmărire penală şi procesul-verbal din 20.02.2015 al investigatorului îndosariat la fila 72 vol. 1 al dosarului de urmărire penală”. Instanța a respins toate celelalte cereri şi excepţii formulate de inculpaţii Oriol şi Ghiţă şi însuşite de inculpatul Franţ.

Tribunalul Caraș-Severin a mai dispus începerea judecăţii și a respins ca nefondată cererea de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar formulată de inculpatul Franţ.