Teatrul se mută în online! Spectacolele de la Reșița, la un click distanță

1000x100 (1) untitled design set 970x90 px

Epidemia de coronavirus mută spectacolele Teatrului de Vest din Reșița pe internet. Odată cu închiderea porților fizice ale instituției, managerul Florin Ionescu a căutat alte căi de a ajunge la public.

De zilele trecute, iubitorii de teatru se pot bucura de piesele jucate la Reșița, chiar dacă ușile Teatrului de Vest au fost ferecate din cauza temutului virus. Până la această oră, trei spectacole au fost urcate pe platforma YouTube a instituției: „A fost odată ca niciodată… în America”, „Jocul dragostei și al întâmplării” și „Contrabasul”. Nu sunt însă singurele. Managerul Florin Ionescu ne-a declarat că vor fi postate săptămâna aceasta toate piesele a căror filmare are o calitate adecvată. Acesta a ținut să sublinieze că nu are pretenții de teatru tv, ci pur și simplu a găsit o modalitate „cu care să ajungă la public”, punând la dispoziție filmările care au fost realizate în timpul reprezentațiilor.

Dacă pe platforma YouTube spectacolele pot fi vizionate gratuit, există o variantă și pentru cei care doresc să ajute teatrul financiar. Piesele vor fi postate și pe pagina eventbook.ro, acolo unde costul este jumătate din prețul biletelor fizice: 5 lei pentru spectacolele de copii și 10 lei pentru cele de adulți.

timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100

În această perioadă, actorii Teatrului de Vest din Reșița nu șomează. Chiar dacă nu fac repetiții în clădirea din centrul orașului, aceștia învață replicile acasă. Tot de acasă pregătesc și premiera „O noapte furtunoasă”, care ar fi trebuit să fie pusă în scenă în 10 aprilie, dar care a fost deja amânată. Amânat va fi și Festivalul de Teatru pentru Copii „Lumea poveștilor” din luna mai. Acesta se va muta în octombrie.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/