Teatrul de Vară, în patrimoniul Consiliului Local

Teatrul de Vară din Reșița, aflat încă sub egida Universității Eftimie Murgu, va fi predat Primăriei Reșița, care va încerca să se ocupe de finalizarea renovării lui.

Primarul Mihai Stepanescu s-a întâlnit cu ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului. În cadrul acelei întrevederi, primarul Reșiței a dezbătut cu ministrul Ecaterina Andronescu situația obiectivelor sistate din 2008 din cauza lipsei de finanțare.

Printre dezbaterile pe tema grădiniței cu program normal, prelungit și creșă PP7 din Moroasa și a extinderii spațiilor de studiu ale Liceului de Artă Sabin Păuța, Mihai Stepanescu a adus în discuție și problema Teatrului de Vară din oraș, mai exact, solicitarea venită din partea Universității Eftimie Murgu de a preda teatrul Consiliului Local din Reșița.

leader board 728 x 90 px

Universitatea Eftimie Murgu a obţinut o finanţare de la Ministerul Educaţiei pentru realizarea lucrărilor de reabilitare şi acoperire a Teatrului de Vară. Instituţia de învăţământ a contractat un constructor pentru execuţia acestor lucrări”, explică Ildiko Szendrei, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reșița. Tocmai din această cauză, o dată preluat, teatrul nu va mai putea obține nicio altă finanțare pe baza unui program european, nici măcar de către municipalitate.

Însă Primăria Reșița  va rezolva problema pas cu pas, prioritar fiind stabilirea terenului pe care este așezat fostul Teatru de Vară.

Foto e-calauza.ro