Ultima șansă pentru profesori!

Procedura în vederea ocupării posturilor în cadrul unui județ a ajuns la ultimul pas, considerat rezerva. După concursul de titularizare, după repartizarea pe toate posturile disponibile a profesorilor din județ, se pare că se va organiza încă o sesiune specială pentru ocuparea posturilor refuzate de către alți dascăli.

Așa cum explică inspectorul școlar general adjunct, Nicolae Grindeanu, metodologia pentru ocuparea posturilor din cadrul învățământului ar mai presupune o etapă finală, în cazul în care anumiți dascăli își refuză postul primit. Problema trece de la nivelul inspectoratului la nivelul fiecărei unități de învățământ, unde, directorul organizează un concurs pentru cadrele didactice calificate sau necalificate pentru postul respectiv.

Astfel, în județul Caraș-Severin s-au organizat zece asociații temporare de unități de învățământ care vor desfășura concursuri cu probe practice, orale și scrise. În Reșița, un centru va fi la Palatul Copiilor și Elevilor și altul la Colegiul Tehnic Reșița, pentru toate unitățile de învățământ din Reșița și din satele limitrofe. Alte orașe care au câte un centru de concurs sunt Oțelu Roșu, Moldova Nouă, Caransebeș și Băile Herculane. În toate centrele de concurs din județ va fi prezent câte un reprezentant al Inspectoratului Școlar Caraș-Severin, cel care va supraveghea și evalua cadrele didactice participante.

Concursul va începe luni, 24 septembrie , dată până la care dascălii interesați se pot înscrie la cele zece centre din județ. În prima zi de concurs, participanții vor susține inspecția specială și proba practică/orală, în conformitate cu profilul postului.