Teatrul de Vară din Reșița are viitor! „Avem proiect, căutăm și banii necesari”

teatrul vara

După ce ani la rând a fost lăsat în paragină, Teatrul de Vară se află din nou în atenția autorităților. Primarul Ioan Popa dorește să-l redeschidă. Lucrurile nu sunt însă atât de simple, și nici nu se vor întâmpla peste noapte.

Există dorință. Există proiect pentru Teatrul de Vară, dar nu și banii necesari pentru reabilitarea imediată a acestuia. O spune chiar edilul Reșiței, Ioan Popa, care așteaptă să primească documentația finală de la proiectant, precum și deschiderea liniilor de finanțare pe Programul Operațional Regional Vest 2021-2027, având în vedere că pentru readucerea în actualitate a obiectivului este nevoie de peste un milion de euro, bani de care municipalitatea nu dispune în prezent.

Avem un proiect în lucru pentru readucerea Teatrului de Vară în circuitul public, în care sunt incluse și scările care duc la el. Urmează să primim documentația finală de la proiectant, după care așteptăm să se deschidă ghidurile și axele de finanțare la Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, pentru că este o chestiune pe regenerare urbană și primim fonduri europene. Nu mă bag cu primăria la așa ceva, pentru că nu avem bani. După părerea mea, întreaga investiție ajunge undeva la  1,2 milioane de euro.”, a spus Ioan Popa.