Timișoara va mai avea o mini-pădure urbană. În ce zonă va fi realizată

mini padure6

La Timișoara va fi realizată o nouă mini-pădure urbană. Primăria va primi mai mulți puieți pentru a pune în practică acest proiect, pădurea urmând a fi amenajată în apropierea Gării de Est.

Primăria Timișoara vrea să realizeze cea de-a doua mini-pădure urbană. Așadar, după cea din zona Dorobanților, urmează să fie amenajată o astfel de pădure și lângă Gara de Est, pe str. Mihail Kogălniceanu.

În această săptămână, Consiliul Local Timișoara a aprobat un proiect de hotărâre privind înființarea acestei păduri, după ce Fundația pentru Arii Protejate Propark a decis să facă o sponsorizare cu puieții necesari.

Pădurea urbană miniaturală este un concept din permacultură care combină arbori, arbuști și plante ierboase, aranjate pe șapte etaje. Denumirea de ”pădure miniaturală” vine de la aspectul și design-ul spațiului amenajat, acesta aducând a pădure sălbatică”, a informat Primăria Timișoara.

Potrivit reprezentanților instituției, pădurea va fi realizată pe o suprafață de 960 metri pătrați. În acest moment, pe terenul situat pe str. Mihail Kogălniceanu sunt șase arbori.

Prin împădurirea terenului se va crea o barieră fonică, o perdea ce va reține poluarea atmosferică, crescând confortul locatarilor din zonă”, a detaliat Primăria Timișoara.