Ritm lent al muncitorilor pe șantierul noului drum de legătură de la Timișoara la A1. Stadiul lucrărilor

santier 3

Mobilizare redusă pe șantierul drumului de legătură A1 – DN 69 Timișoara – Arad. Stadiul de execuție este de aproximativ 20%; lucrări la terasamente nu s-au putut realiza din cauza condițiilor meteo nefavorabile. 

Potrivit DRDP Timișoara, la începutul lunii decembrie, pe șantierul drumului de legătură A1 – DN 69 Timișoara – Arad, stadiul de execuție este de circa 20,2%.

„În noiembrie, au fost finalizate lucrările în vederea descărcării de sarcină arheologică, s-au executat lucrări la viitoarele pasaje și podețe, precum și aprovizionare cu armături, balast și piatră spartă. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, nu s-au realizat lucrări la terasamente.”, au transmis reprezentanții DRDP Timișoara.

CNAIR a semnat contractul pentru proiectarea și execuția drumului de legătură A1 Arad – Timișoara – DN 69 la finalul lunii ianuarie a anului trecut. Valoarea contractului este de aproape 190 de milioane de lei, fără TVA. Contractul pentru proiectarea și execuția tronsonului de 10 km a fost semnat cu Todini Costruzioni Generali. Durata acestuia este de 24 de luni, din care – 6 luni perioada de proiectare, iar 18 luni perioada de execuție a lucrărilor.

Traseul drumului de legătură începe cu aproximativ 300 de metri înaintea intersecției existente, dintre drumurile DJ 692 si E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier și se dezvoltă pe direcția Nord-Est, spre Autostrada A1. Viteza de proiectare a drumului este de 100 km/h.

Foto: DRDP Timișoara