Expoziție foto cu machiajul din Cartea junglei, la Teatrul German din Timișoara

afiș expo cartea junglei
1000x100 (1)

Teatrul German de Stat Timișoara organizează în luna decembrie o expoziție de fotografie care va prezenta machiajul artistei Bojita Ilici din spectacolul „Cartea junglei”, regizat de Răzvan Mazilu.

Expoziția va avea vernisajul joi, în 8 decembrie, de la ora 17.00, în foaierul de intrare al TGST și va însoți timp de o lună reprezentațiile spectacolului „Cartea junglei”, refăcut în acest an de Teatrul German cu o distribuție schimbată care îi cuprinde pe actorii Robert Bogdanov-Schein, Marc Illich și Bülent Özdil.

Machiajul actorilor din spectacol este creația artistei Bojita Ilici, absolventă a Liceului de Arte Plastice din Timișoara, a studiilor de licență și master în cadrul Facultății de Arte și Design din Timișoara, Secția grafică, și, la momentul actual, doctorandă în cadrul aceleiași facultăți.

„Cartea junglei mi-a deschis «porțile teatrului», mi-a dezvăluit tainele scenei, elementele și emoțiile care îi dau viață. Am descoperit scena altfel decât o știam până atunci. Cartea junglei a fost pentru mine o mărturie a forței nemăsurate a artei scenice, a bogăției regizorale și a puterii actorului de a se metamorfoza în acord cu ambientul, emoțiile și cerințele regizorale. Regizorul Răzvan Mazilu a desenat o lume pe care am încercat să o înțeleg și, prin machiaj, să o transpun în viziunea spectatorilor. Am dorit să realizez machiaje care doar sa sugereze ideea de animale, machiaje inspirate din elementele machiajelor de modă, tratarea unei linii moderne și minimaliste prin machiaj, dar care să îmbrace foarte bine trăsăturile specifice fiecărui actor. Prin Cartea junglei am pătruns în inima scenei, m-am rătăcit și prea curând nu cred că voi evada din această lume mirifică.”, a spus Bojita Ilici despre munca ei la acest spectacol.

expressheadergeneral (1)

Bojita este autoarea unor expoziții naționale și internaționale, atât personale cât si colective, pentru care a câștigat mai multe premii naționale și internaționale la concursuri de arte plastice. Colaborează cu industria editorială, fiind autoarea ilustrațiilor și a graficii pentru mai multe cărți. A realizat machiaje pentru videoclipuri, reclame, reclame tv, campanii și editoriale de modă, precum și machiaje publicate în reviste locale și internaționale.

Fotografiile sunt realizate de artistul Ovidiu Zimcea, absolvent al Facultății de Producție de Film din cadrul University of Westminster, Anglia. Ovidiu este muzician, fotograf și regizor de filme documentare, fiind fondator al formației Exit Oz, dar și colaborator al Paperjam, Everybadea și Alexandrina. Concomitent cu activitatea din teatru și muzică, a realizat filme documentare scurte și un prim lungmetraj, Swamp City, un documentar despre muzica underground din Timișoara anilor ’90, la care a lucrat împreună cu Bogdan Pușlenghea. Documentarul a fost selectat la festivaluri de film atât în țară, cât și în străinătate – Ceau, Cinema!, Transilvania International Film Festival, Cottbus Film Festival.

Spectacolul „Cartea junglei”, după cartea de copii scrisă de Rudyard Kipling, regizat de Răzvan Mazilu, este una dintre cele mai îndrăgite producții ale Teatrului German. Anul acesta a reintrat în repertoriul de spectacol, fiind jucat cu casa plină. Musicalul în regia lui Răzvan Mazilu, cu scenografia plină de culoare semnată de Dragoș Buhagiar, vorbește în manieră fermecătoare, deopotrivă copiilor și oamenilor mari, despre prietenie, iubire, loialitate și spirit de sacrificiu. Spectacolul este o adaptare după povestirile lui Rudyard Kipling, din care nu lipsesc hituri din desenul animat omonim, precum The Bare Necessities și I wanna be like you.