Șpaga de 200.000 de euro pregătită pentru primarul Nelu Popa, în acoperișul unui cămin școlar!

nelu popa spaga

A strâns o avere impresionantă din afacerile de succes pe care le-a avut și pe care le are și în prezent, astfel că „zeciuiala” e un obicei pe care l-a făcut uitat în Primăria Reșița!

 „Zeciuiala”, șpaga de 10 la sută din valoarea unui contract semnat cu o instituție publică, a fost o practică obișnuită a șefilor administrațiilor publice din Caraș-Severin multă vreme. Drept dovadă și dosarele de corupție instrumentate de DNA Timișoara și condamnările privative de libertate dispuse de instanțele de judecată. Primar al Reșiței din 2016, Nelu Popa spune că această practică a luat sfârșit în instituția pe care o conduce, deși a întâlnit antreprenori care erau pregătiți să pună în plic bani negri. Nu pentru că li s-ar fi cerut, ci pur și simplu pentru că așa se obișnuiseră. „Zeciuiala” devenise ceva absolut firesc printre oamenii de afaceri care lucrează cu statul, exact ca plata TVA-ului sau a impozitului pe profit.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Nelu Popa a relatat la Express Live cum a procedat într-o astfel de situație și a dezvăluit unde au ajuns banii care erau puși deoparte pentru el. „Cineva voia să facă o investiție de circa 2 milioane de euro la Reșița. Mi-au transmis cumva că ei au pregătit tot timpul 10 la sută pentru situații diferite, neclare. I-am dus într-un loc unde aveam un obiectiv care era deteriorat și ploua în el. I-am întrebat dacă pot face reparația cu banii ăștia și eventual dotarea etajului afectat de ploi. S-au apucat de treabă și l-au făcut. Când transmiți 2-3 mesaje de genul ăsta în piața lor, ei știu că nu mai are sens să mai încerci nimic!”, a dezvăluit primarul Reșiței.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/