TE Connectivity, unul dintre liderii mondiali în tehnologie, deschide un centru de cercetare în UBC 2

ubc 2 iulius town timisoara

Lider mondial în tehnologie și soluții de conectivitate și senzori pentru medii dure, folosite într-o varietate de industrii, TE Connectivity va deschide în clădirea de birouri United Business Center (UBC) 2, din proiectul mixed-use Iulius Town, un centru de cercetare. În Timișoara, compania americană mai are o fabrică ce reprezintă o importantă unitate de producție din Europa.

TE Connectivity a închiriat în UBC 2 o suprafață de aproximativ 550 mp, unde va deschide un centru de cercetare, urmând ca de aici un număr de aproximativ 35 de ingineri să creeze și să dezvolte soluții de senzoristică, folosite în domenii cum ar fi: aeronautică, transporturi rutiere, feroviare și industriale, medicină, energie, Internet of things (IoT) și multe altele, produse în fabrica din Timișoara, aflată printre principalele unități de producție din Europa ale companiei, și nu numai. TE Connectivity are la nivel global 80.000 de angajați și peste 8.000 de ingineri, care deservesc servicii pentru aproximativ 140 de țări.

Inaugurarea noului sediu din UBC 2 va deschide noi oportunități pentru timișorenii interesați să lucreze într-o industrie ce cuprinde segmente precum mechanical design, electronic engineering, software development, process engineering, știința materialelor, fizică etc., prin crearea de noi locuri de muncă în perioada următoare. Anul trecut, echipa TE Connectivity a reușit să ajute la iluminarea Republicii Camerun din Africa Centrală, iar pentru ca acest lucru să fie posibil au fost livrate, în doar trei săptămâni, 100.000 de conectori.

„TE Connectivity, un jucător important pe piața soluțiilor de conectică și senzoristică, a ales Timișoara ca locație strategică pentru activitatea sa de R&D din Europa, profitând de amprenta industrială bogată și de potențialul ridicat de creștere din regiune. UBC 2 din Iulius Town a fost o alegere firească, dorindu-ne să fim cât mai aproape de punctele cheie ale mediului de business și tehnologic din Timișoara”, a declarat Cristian Nicora, managerul departamentului R&D Engineering Timișoara. Despre noutatea pe care o aduce compania pe piața muncii din Timișoara, acesta spune că este activitatea însăși, care îmbină în mod dinamic mai multe discipline clasice. „Ținta noastră este să beneficiem de tendințele globale ale tehnologiei, cum sunt digitalizarea, sustenabilitatea mediului, electromobilitatea și smart everything, astfel încât, pe termen mediu, să creștem volumul activității și să dublăm numărul personalului în fiecare an”, a adăugat Cristian Nicora.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/