UVT îi așteaptă pe studenți în bănci din septembrie! „Revenim cu totul la formatul clasic în care funcționează cele 11 facultăți”

studenți,uvt,cursuri,bănci,pandemie,coronavirus

Deși tot mai mulți specialiști anunță că în toamnă ne așteaptă un val patru al pandemiei de coronavirus, reprezentanții Universității de Vest din Timișoara sunt optimiști și anunță de pe acum că în septembrie toate facultățile vor începe cursurile în format clasic. Asta dacă legislația nu se va schimba între timp.

Universitatea de Vest din Timișoara își exprimă intenția ca din toamnă să reia în totalitate activitățile cu studenţii în spațiile universitare, la toate nivelele de studii, pentru activităţile didactice teoretice şi practice, precum și pentru evenimentele alternative şi toate celelalte programe desfășurate în spațiile UVT. În situația în care legislația în vigoare la momentul respectiv va presupune alt mod de desfășurare a procesului educațional, decizia va fi adaptată în consecință.

Reprezentanții UVT subliniază că instituția a militat pentru vaccinare, peste 75% din personal fiind în prezent imunizat.

Ne dorim cu toții să revenim în amfiteatre, în săli de seminare și laboratoare, în spațiile de evenimente, pentru că doar acolo este posibilă interacțiunea nemediată și implicarea studenților și mentorilor lor într-o comunicare directă, atât de necesară educației din universitate. Din septembrie, revenim cu totul la formatul clasic în care funcționează cele 11 facultăți ale UVT.”, a transmis rectorul UVT, Marilen Pirtea.