Taxe și impozite micșorate cu până la 50% pentru locuitorii din Moldova Nouă în 2021

Veste bună pentru locuitorii orașului de la malul Dunării! Începând cu ianuarie 2021, aceștia vor scoate mai puțini bani de buzunar la capitolul taxe și impozite, un lucru extrem de benefic, mai ales că repercusiunile noului coronavirus par să nu se oprească. Proiectul de hotărâre a primit undă verde din partea a 12 consilieri locali.

Deși o nouă ședință ordinară a Consiliului Local părea o misiune imposibilă după ce, la sfârșitul lunii iulie, lipsa de cvorum a lăsat în aer o serie de proiecte importante pentru comunitate, absența unora dintre aleșii locali, dar și retragerea sprijinului politic unui număr de patru consilierii liberali făcându-și simțite efectele, la început de săptămână lucrurile par să se fi așezat, 12 consilieri fiind prezenți în cadrul instituției culturale pentru a-și duce până la capăt menirea față de cei care le-au oferit votul de încredere în urmă cu mai bine de patru ani.

„Sunt foarte dezamăgit de atitudinea organizației liberale, mai ales de la preluarea partidului de către domnul Chisăliță. Dezamăgirea ține de câteva argumente clare. Domnia sa, ani de zile, s-a văitat de faptul că PSD-ul și chiar PNL-ul i-au blocat proiectele importante când el se afla la cârma orașului, acesta împărtășindu-mi supărarea și frustrarea, iar acum, când eu mă aflu la final de mandat, candidatul resuscitat de domnul care stă cu ochii pe noi, cred eu și forțat și bulversat de lipsa prezenței sale în mediul politic, se opune absolut oricărui lucru interzicând consilierilor locali să vină la Ședința de Consiliu. Mă bucur totuși că cei patru consilieri exmatriculați au avut puterea să conteste decizia și să fie alături de proiectele importante ale comunității și evident lângă mine până în ultimele momente. Nu am vrut să fac un subiect din acest lucru, dar, ținând cont că se apropie campania, trebuie să spun că atitudinea organizației PNL Moldova Nouă, care în spate are un grup de interese format din foști PSD-iști, persoane sumbre care au căutat să mă facă să le creez locuri de muncă, șantajându-mă cu voturile sau că o să fie lângă mine, eu neintrând în astfel de combinații, plus mierea otrăvită aruncată de președintele PNL Caraș-Severin și actual ministru, care mă dorește exclus din politică, au reușit să bulverseze orașul. Mă bucur că 12 dintre consilierii locali au participat astăzi la ședință, că au trecut toate proiectele și vreau să le mulțumesc pentru atitudine și pentru că au fost înțelepți.”, a explicat primarul Adrian Torma.

Referitor la ce prevede mai exact proiectul de hotărâre menit să vină în sprijinul cetățenilor pe care îi conduce, șeful administrației publice din Moldova Nouă a detaliat:

„Am luat în calcul micșorarea impozitelor și taxelor locale pentru companiile private de pe raza orașului Moldova Nouă, dar și pentru persoanele fizice, aici intrând inclusiv micșorarea taxei la boxe. Această hotărâre am luat-o după o consultare cu echipa din primărie. Dacă pandemia a încurcat lucrurile, am considerat că este oportun ca, de anul viitor, să putem acorda aceste facilități companiilor și persoanelor fizice de pe raza orașului nostru. Vom avea o scădere de până la 40-50% pentru anul 2021. Știu cât de greu a fost acest an pentru companii, plus că nu știm ce se va-ntâmpla până la sfârșitul acestui an”.