Taxa de paragină naște noi discuții în Consiliul Local Timișoara. Proprietarii a două imobile se consideră nedreptățiți!

Timișoara a rămas în urmă cu reabilitarea clădirilor istorice față de orașe precum Oradea sau Sibiu, iar fațadele cu tencuiala degradată afectează serios aspectul orașului. În acest sens, la finalul anului 2018, consilierii locali timișoreni au votat majorarea cu până la 500% a impozitului pe clădiri pentru proprietarii care nu își reabilitează clădirile. Decizia a stârnit controverse.

Mulți proprietari au contestat decizia aleșilor locali. În acest sens, plângeri au făcut și proprietarii din imobilele situate în Piața Plevnei, numerele 4 și 5, care au contactat aceeași avocată. Cea care îi apără pe locatarii din cele două clădiri a invocat faptul că pentru imobilul din Piața Victoriei numărul s-a anulat supraimpozitarea, deoarece au început lucrările de reabilitare. „Autorizația de construcție a fost obținută în 2017, iar ordinul de începe a lucrărilor s-a dat în data de 11 martie, anterior ședinței. Noi am fost sancționați pentru că nu am realizat în 2018 niște lucrări pe care le puteam realiza până în 2019 sau 2020”, a precizat avocata locatarilor, cu argumentul că autorizația de construire e valabilă doi ani și arată intenția de reabilitare a clădirii.

Nicolae Robu a precizat că diferența este că la imobilul din Piața Victoriei numărul 6 renovările sunt deja vizibile. „Doamna avocat, nu mai veniți cu procese de conștiință. Aici nu discutăm ca la tribunal, discutăm rațional. În Piața Victoriei este refăcut deja acoperișul. Credeți că noi vrem să cerem supraimpozitări? Singura pârghie este supraimpozitarea, dar nu vrem să ajungem la ea. Acolo măcar am văzut că se face”, a precizat primarul, care a spus că se va renunța la supraimpozitare unde se vede că se încep lucrările de reabilitare a fațadelor.

În plen a intervenit și consilierul local PNL Simion Moșiu, care a precizat că Primăria trebuie să dea termene mai scurte pentru reabilitările fațadelor clădirilor istorice. „Să nu se mai dea termen de șase ani de reabilitare. Mai mult de doi ani nu sunt necesari. Să dai șase ani pentru reabilitarea unei fațade e o greșeală”, a punctat Moșiu.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/