Restaurantul Taverna Racilor din Timișoara a fost închis temporar de Protecția Consumatorilor.
Comisarii spun că au găsit aproape 300 de produse alimentare, în principal fructe de mare, neconforme. De asemenea, spațiul de gătit era igienizat necorespunzător.
„Pentru mijlocul de transport al materiei prime s-a prezentat autorizația sanitar-veterinară și pentru siguranta alimentelor în condițiile de temperatură de refrigerare (toate produsele fiind congelate). Nu se respectă vecinătățile în spațiile de depozitare, ouăle nu erau curățate și dezinfectare corespunzător, prezentând urme biologice. Întreg spațiul de preparare, servire și depozitare era igienizat necorespunzător (insalubru). Tavanul depozitului prezenta infiltrații de umezeală și porțiuni lipsă. Nu se respectă condițiile de păstrare-depozitare recomandate de producător. Au fost identificate preparate cu modificări organoleptice și impurități în conținut”, aflăm din raportul OPC.
Mai mult, restaurantul nu are autorizație din partea Primăriei Timișoara, la control fiind prezentat un document înregistrat de solicitare obținere acord pentru desfășurarea exercițiilor comerciale.
Patronul restaurantului a primit și o amendă de 15.000 de lei, iar produsele neconforme au fost confiscate.