Medicul șpăgar de la Timișoara, director medical la Severin!

medicul spagar de la Timisoara, director medical la Severin
untitled design set 970x90 px

Fostul director al Spitalului Municipal Timișoara, Octavian Mazilu, judecat pentru banii murdari găsiți de DNA în buzunarele halatului său alb, e numai bun de director medical la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin!

Situația nu a revoltat doar opinia publică, l-a revoltat de-a dreptul și pe Adrian Cican, managerul Spitalului Orășenesc Orșova, unul dintre spitalele-model din România. Cican, care a intrat cu bisturiul în mână în spitalul din Caransebeș și mai apoi în cel de pe malul Dunării, a obișnuit să taie în carne vie. Intransigent și expert în amputat bypassuri prin care se scurg banii din spitalele publice în buzunarele băieților deștepți lipiți de sistemul public de sănătate, Cican a provocat mare deranj. Inclusiv printre politicienii cărora le-a stricat afacerile sau le-a dejucat aranjamentele. O face și acum, în cazul lui Octavian Mazilu, chiar dacă nu e implicat în vreun fel în Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin.

„E trimis în judecată pentru infracțiuni de corupție, dar l-au pus director medical la Spitalul Județean de Urgență Drobeta-Turnu Severin! Corespunde! Are carnet de PSD Timișoara! Suntem de mirul lumii! L-au respins cu gărzi la Lugoj și l-am luat noi de bun. Președintele Consiliului Județean, care e tot de la PSD, l-a pus director medical! S-a rezolvat pe linie politică!”, a reacționat Adrian Cican.

Managerul spitalului din Orșova spune că, sub nicio formă, o astfel de situație nu e de acceptat. Un medic prins cu șpagă nu mai are ce căuta în sistemul public de sănătate indiferent cât de bun ar fi din punct de vedere profesional. „O chestie de genul ăsta poate contamina și restul cadrelor medicale! Cu atât mai mult, îi pui în funcție de conducere, îl pui director medical?”, atrage atenția același Cican.

publicitate ziar expresb 1000x100

DNA l-a trimis în judecată pe Octavian Mazilu reținând în sarcina lui că „în perioada 18.03.2022 – 31.05.2022, în calitate de medic primar chirurg în cadrul unei unități spitalicești din municipiul Timișoara, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în exercitarea atribuțiilor de serviciu şi în legătură cu acestea, ar fi primit importante sume de bani de la 26 pacienți sau de la aparținători ai acestora, aflați sub tratament sau supuși unor intervenții chirurgicale, fără a fi îndreptățit la primirea unor sume suplimentare de bani față de cele decontate unității spitalicești de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate”.

Cel puțin deocamdată se bucură de prezumția de nevinovăție.