Tausend Dank! Recunoştinţă germană, salvatori români

Poliţia de frontieră nu doar controlează, ea salvează! Un tânăr german care naviga cu un velier pe  Dunăre şi care, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile la intrarea pe sectorul românesc al  fluviului, se afla în pericol de a se scufunda, a fost salvat de poliţiştii de frontieră de la Sviniţa.

Evenimentul s-a produs ieri după-amiază, pe direcţia viaductului Glaucina (km fl 1003 al Dunării), la 150 de metri de malul românesc. Bărbatul în vârstă de 32 de ani este din Landsberg, Germania, şi se afla în croazieră pe fluviul Dunărea, având ca destinaţie Constanţa.

,,În ajutorul persoanei aflate pe velier, aflate în pericol de înec, a intervenit ambarcaţiunea rapidă de intervenţie a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sviniţa, care s-a deplasat rapid pe direcţia km fluvial 1003 al fluviului Dunărea. Din cauza faptului că velierul era prins între trunchiurile copacilor aduşi  de viitură şi era serios afectat de furtuna puternică de pe fluviul Dunărea, persoana aflată în acesta  putea în orice moment să-şi piardă viaţa. Ajunşi lângă persoana aflată în dificultate, poliţiştii de frontieră au transbordat-o pe aceasta la bordul navei poliţiei de frontieră, i-au acordat primul ajutor şi au recuperat velierul dintre trunchiurile copacilor care pluteau în derivă pe fluviu“, se menţionează în comunicatul remis presei de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

Continuarea călătoriei pe Dunăre în condiţii de siguranţă nu a mai fost posibilă pentru aventurierul german, care a fost nevoit să rămână la Sviniţa. Poliţiştii de frontieră i-au asigurat aici condiţiile minime de cazare şi hrană, până când acesta îşi va putea relua călătoria sau va decide să se întoarcă acasă.

,,Tânărul german le-a mulţumit poliţiştilor de frontieră mehedinţeni pentru faptul că, prin modul rapid în care au acţionat, i-au salvat viaţa şi i-au recuperat ambarcaţia din apele Dunării“, se mai arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

neamt salvat pe dunare

Fotografii din postarea pe Facebook: Poliţia de Frontieră Timişoara!

tmc 640