„Tatăl nostru“ PSD-ist, la Caransebeş. Rugăciune de îndată, boicot la comandă!

Premieră în cadrul ședinței de Consiliu Local a Municipiului Caransebeș. Pentru prima dată în acest nou mandat, dar și în ultimele patru-cinci mandate ale primarilor anteriori, un grup de consilieri părăsește ședința înainte de a începe!

Grupul PSD acuză compartimentul juridic al Consiliului Local și Primăriei de neaplicare a legii de organizare și desfășurare a ședințelor publice de Consiliu Local. Liderul grupului, Florin Bogdea, a înaintat primarului Felix Borcean o sesizare prin care își exprimă dezacordul față de organizarea ședințelor de Consiliu Local, precum și a modului defectuos și nelegal de transmitere a mapelor de ședință. Făcând referire la ședința de astăzi convocată ”De îndată”, consilierul PSD Florin Bogdea susține:

”Ședințele de îndată se convocă conform art. 39, alin. (4), din L 215/2001 republicată, în caz de forță majoră și de maximă urgență, pentru rezolvarea intereselor locuitorilor municipiului. În accepțiunea art.1351, Cod Civil, situația de forță majoră face referire la un eveniment extern imprevizibil, absolut invincibil și inevitabil. Prin urmare, nici unul dintre punctele de pe ordinea de zi a ședinței de îndată nu îndeplinesc condițiile impuse de legiuitor și nu justifică convocarea unei ședințe cu caracter de îndată”. Florin Bogdea adaugă că, prin termenele menționate de lege, se acordă un timp rezonabil consilierilor de a studia materialele în cauză, atât la ședințele din cadrul comisiilor de specialitate, cât și în ședințele ordinare, extraordinare sau, prin excepție, cele de îndată.

”Consilierii PSD au primit informare telefonică de ridicare a mapelor cu 3 ore înainte de ședința din data de 12.07.2016, ora 14.00, iar convocările în cadrul comisiilor de specialitate ale Consiliului Local s-au făcut cu 30 de minute înaintea ședinței. Încă din prima ședință a Consiliului Local, legislația la care facem referire nu a fost respectată din punct de vedere procedural și îi rugăm pe cei care organizează ședințele să ia măsurile de corectare și îndreptare ale acestor nereguli”, precizează liderul de grup, Florin Bogdea.

În replică, primarul Felix Borcean ne-a precizat că pe ordinea de zi au fost înscrise 25 de puncte, unele dintre cele cu termen de soluționare a problemelor la care se făcea referire și, în concluzie, s-a organizat ședința Consiliului Local ”de îndată”.

”Din păcate, grupul de consilieri PSD, studiind ordinea de zi propusă, nu a considerat că este o întrunire «de îndată», motiv pentru care a părăsit sala de ședințe, însă noi ne-am continuat munca și am dezbătut proiectele care s-au putut aproba cu o majoritate de 51%, cât are PNL în Consiliul Local. Am retras de pe ordinea de zi acele proiecte de hotărâre care necesitau două treimi din votul consilierilor pentru a putea fi aprobate. Și mă refer aici la unele dezlipiri de parcele din domeniul public al urbei, deși și aceste proiecte ar fi fost demne de discutat, pentru că erau legate strict de accesarea de fonduri europene pentru demararea de proiecte pentru amenajarea spațiilor verzi în municipiu”, ne-a declarat primarul Felix Borcean.

Punctele ce au fost catalogate ca urgente au făcut referire la rectificarea bugetului pe 2016, la plăți salariale la Casa de Cultură, dar și aprobarea unor contracte de finanțare în baza Legii 350 din 2005 privind fondurile alocate din bani publici pentru anumite activități, ce se vor desfășura în acest an la Caransebeș, sau urgențe privind finalizarea introducerii rețelelor de apă, canalizare, gaz și încălzirea termică la Campusul Școlar, proiect care trebuie finalizat în termen, pentru că altfel am pierde finanțarea din bani europeni, a mai adăugat edilul orașului de pe Timiș și Sebeș.

Cât privește suspiciunea consilierilor PSD privind o presupusă ilegalitate comisă în organizarea și desfășurarea ședințelor de consiliu, Felix Borcean a declarat:

”Consilierii au fost informați despre ședința de azi cu 24 de ore înainte. Liderul de grup a venit la primărie, însoțit de doi consilieri, și a primit ordinea de zi. Astăzi au primit mapele complete, le-au studiat cu trei ore înainte de începerea ședinței, nu și-au exprimat dezacordul cu privire la conținutul ordinei de zi, însă brusc, după rugăciunea de la început de ședință, și-au schimbat atitudinea, s-au ridicat și au plecat. Fiind o schimbare de administrație, vă dați seama că nu am fi venit cu cine știe ce proiecte atât de importante, care ar putea trezi suspiciuni, sau să fie controversate, astfel încât consilierii să nu aibă timpul necesar să le studieze”, a menționat Felix Borcean.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/