La liceul primarului Borcean, aproape toți elevii au luat BAC-ul!

Colegiul Național Traian Doda din Caransebeș, care până zilele trecute a fost condus de actualul primar Felix Borcean, se clasează pe locul întâi pe oraș la promovabilitatea elevilor la examenul de Bacalaureat.

Din cei 108 candidați înscriși, 97 au promovat, ceea ce înseamnă aproape 90 la sută, cea mai mare medie fiind de 9,86, obținută de eleva Loredana Neagoe. Pe locul II se situează Seminarul Teologic Ioan Popasu, cu o participare mai mică însă: 24 de candidați înscriși, din care unul nu s-a prezentat, 20 fiind admiși și doar trei elevi respinși. Locul III într-un clasament al liceelor din Caransebeș îl ocupă Colegiul Național CD Loga, care a avut 129 de elevi înscriși. 92 au fost admiși, adică un procentaj de 71,3%, cea mai mare medie, 9,85, fiind obținută de Andreea Semenescu.

Din rândul liceelor cu profil tehnic, Liceul Tehnologic Dacia are cel mai mare număr de participanți, 94 de elevi, din care au promovat 29%. Dintre cei respinși, sunt candidați, într-un procentaj de 20%, care au media finală între 5 și 6, aproape de promovare, astfel că vor face contestație la materiile unde nu au obținut nota de trecere. Celelalte licee au o participare redusă la examenul de Bacalaureat, din mai multe motive, printre care neprezentare, corigență sau cine mai știe ce. Astfel, la Liceul Decebal s-au înscris 23 de elevi, din care trei nu s-au mai prezentat, promovabilitatea fiind de 26%, iar în coada clasamentului este Liceul Trandafir Cocârlă, cu 27 de candidați înscriși, din care au fost admiși cinci, adică 18,5%.