Dezastru la Bac! Primarul Ursu îi cere demisia de onoare directorului Bompa!

Rezultatele de la examenul de Bacalaureat al elevilor Liceului Tehnologic „Mihai Novac” din Oravița sunt sub nivelul așteptărilor, fapt ce l-a determinat pe primarul orașului, Dumitru Ursu, să ceară demisia conducerii liceului orăvițean!

După afișarea rezultatelor de la examenul maturității obținute de către elevii Liceului Tehnologic „Mihai Novac” din Oravița, dintre care doar doi au reușit să obțină medie de trecere, edilul Ursu îi cere directorului Radu-Cosmin Bompa demisia de onoare, considerând că managementul instituției de învățământ este unul defectuos. „Cred că directorul Bompa ar trebui să-și dea demisia de onoare din cauza acestor rezultate catastrofale. Dacă anul trecut, când situația a fost la fel de jenantă, am încercat să-i găsesc tot felul de scuze, acum m-am convins că e vorba de management defectuos. Nu e posibil ca numai doi elevi dintr-un liceu întreg să obțină note de trecere. Noi, Primăria și Consiliul Local, punem mare accent pe tineri, investim cât mai mult în ei, în viitorul lor, venim cu proiecte, încercăm să-i ținem în oraș, să nu mai plece, dar se pare că e în zadar. Cum la un liceu se poate și la altul nu?! Despre faptul că domnul director e în concediu, prin Alpii austrieci, după cum se laudă pe rețelele de socializare, în timp ce elevii lui erau în febra examenelor, nici nu mai are rost să comentez”, a declarat, în exclusivitate pentru Express de Banat, primarul Ursu.

După cum arată statistica de pe site-ul Ministerului Educației, la examenul de Bacalaureat s-au înscris un număr de 43 de elevi ai Liceului Tehnologic „Mihai Novac”, din care 12 nu s-au prezentat la toate probele, un elev a fost exclus din examen pentru tentativă de fraudă, iar din cei restul de 30, doar doi au reușit să treacă de examenul maturității. Procentul de promovabilitate este de 6,66%.

Contactat telefonic, directorul instituției de învățământ, profesorul Radu-Cosmin Bompa, a explicat faptul că la liceul pe care-l conduce ajung elevi cu medii sub nota 5 la repartizarea computerizată de la capacitate. Mai mult, până anul trecut, orele erau ținute în două schimburi. Totodată, directorul Bompa spune că rezultatele au fost la fel de proaste și-n anii precedenți, iar dacă cele două contestații vor fi soluționate favorabil, numărul celor care au trecut examenul maturității va fi similar cu cel de anul trecut în sesiunea de vară. Legat de demisie, profesorul Bompa spune că mandatul său expiră la data de 31 august și lasă Inspectoratul Școlar să facă o analiză a rezultatelor și să ia măsurile ce se impun. „Eu începând cu 1 septembrie a.c. sunt profesor titular la Liceul Teoretic „General Dragalina” și voi prelua catedra de chimie din cadrul liceului sus-menționat. Nu comentez cererea primarului Ursu”, a declarat, în exclusivitate, pentru Express de Banat, directorul Bompa, care, în mod paradoxal, a ajuns directorul Liceului Tehnologic „Mihai Novac” din Oravița cu larga susținere a primarului Ursu, în anul 2014. Cel care acum îi cere demisia!

banner 1000 x 100 hd