Scandal pentru apa tulbure de la Caransebeș

În ultima perioadă, nu există ploaie peste Caransebeș fără ca locuitorii să nu se plângă de potabilitatea apei de la robinete. Zeci de litri de apă consumați fără a putea fi folosiți, ca să nu mai vorbim de înfundarea sitelor de la robinet din cauza mâlului depus!

Directorul Aquacaraș Caransebeș, Ion Ursulescu, a fost nevoit să dea socoteală în fața președinților asociațiilor de proprietari, prezenți în sala Primăriei la invitația primarului Felix Borcean.

Singura scuză este că uzina de apă e veche și nu face față turbidității apei care este colectată din bazinul de la Zervești. De aceea, câteva zile după ploi abundente, apa este nepotabilă la robinetele caransebeșenilor. Singura măsură pe care o poate lua Aquacaraș este de a factura apa cu 13 la sută mai puțin pentru perioada când nu se poate folosi. Oamenii au fost nemulțumiți însă, spunând că este jaf curat, pentru că numai până se limpezește la robinet curg câțiva zeci de litri de apă. Mai mult de atât, președinții de asociații spun că furnizorul de apă are montate apometre la intrarea în scară, care niciodată nu coincid cu suma apometrelor tuturor consumatorilor de pe o scară de bloc. Și de aici, factura întotdeauna s-ar încărca cu 4 – 5 m.c. de apă.