Tari în semnături! Până la alegeri, toți se văd câștigători la prezidențiale pe zona Lugoj

Reprezentanții din Lugoj ai principalelor partide politice și cei ai candidaților independenți au finalizat campania de strângere a semnăturilor de susținere pentru cei care vor să ocupe fotoliul de președinte al României.

Mulți au demarat această campanie încă de la mijlocul verii pentru că fiecare candidat avea nevoie la nivel național de 200.000 de semnături, necesare prezentării la Biroului Electoral Central până în data de 22 septembrie, când este ultima zi de depunere a candidaturilor pentru funcția de șef al statului român. De la centru au fost fixate sarcinile la județe care, la rându-le, au trasat directivele filialelor locale. Astfel că, după mai bine de o lună de „recoltat” simpatizanți, tabelele au fost depuse.

La Lugoj, filiala locală a PSD a reușit să strângă circa 2.500 de semnături pentru Viorica Dăncilă. „Noi am avut un target de 2.000 de semnături, însă am adunat aproape 2.500. Ele au fost înaintate organizației județene încă de pe data de 10 septembrie.”, ne-a declarat Iosif Crăciunescu, secretar al filialei locale a PSD Lugoj. Cei de la Partidul Național Liberal au adunat în jur de 2.400 de semnături. „În data de 19 septembrie le-am depus la Timișoara, pentru a ajunge la București în 20 septembrie, zi în care președintele Klaus Iohannis își depune oficial candidatura.”, ne-a spus Claudiu Buciu, președintele PNL Lugoj. Și reprezentanții Partidului Mișcarea Populară s-au mișcat bine pe Lugoj și au reușit să adune 1.500 de semnături, fără a li se impune vreo anumită cifră de la „județ”. Ele au fost depuse marți, 17 septembrie, la Timișoara. Lugojenii din Uniunea Salvați România au adunat în municipiul de pe Timiș 886 de semnături, fără a li se impune să adune un anumit număr. În privința celor două partide care-l susțin pe independentul Mircea Diaconu, ALDE și Pro România, nu au fost prea mari presiuni. Fiecare a adunat cât a putut.

22 septembrie, ora 24, este data limită pentru depunerea candidaturilor. Campania electorală propriu-zisă debutează pe 12 octombrie, chiar dacă unele partide, ca de fiecare dată, au furat startul și au început promovarea mult mai devreme. Până acum, în Lugoj, exemplu este PSD care a montat bannere de promovare a Vioricăi Dăncilă încă din data de 10 septembrie. Primul tur al alegerilor prezidențiale are loc pe 10 noiembrie în țară, iar în străinătate, între 8 și 10 noiembrie. Dacă niciunul dintre candidați nu a întrunit majoritatea de voturi ale alegătorilor, se organizează al doilea tur, pe 24 noiembrie. Până în prezent, 23 de persoane și-au anunțat intenția de a candida pentru prima funcție în stat.