FOTO Târgul de Crăciun a țesut atmosfera de sărbătoare la Moldova Nouă: spiridușii și-au expus marfa în sala de sport

Toată suflarea din Moldova Nouă a fost mobilizată să ia parte la acțiunea de Crăciun care a avut loc în sala de sport. Târgul a fost organizat la inițiativa Organizației de Femei a Partidului Social Democrat, cu sprijinul Primăriei Moldova Nouă și în colaborare cu Grădinița „Sfântul Stelian” și Liceul Tehnologic „Clisura Dunării”.

Acțiunea a fost una de amploare, pentru că sute de locuitori i-au trecut pragul, impresionați de munca pe care au depus-o micuții din oraș. Târgul de Crăciun a cuprins 22 de standuri pe care au fost amplasate felicitări, ornamente specifice sezonului de iarnă, fursecuri, ceai cald și nu în ultimul rând jucării, toate confecționate de preșcolari și școlarii mici. Pe lângă micuții de la grădiniță și Liceul Tehnologic, și reprezentanții Bisericii „Apa Vieții” s-au mobilizat să vândă produsele confecționate în luna decembrie de copii în lăcașul de cult.

„Produsele au avut prețuri simbolice, cuprinse între 0,50 de bani și cel mult cinci lei. Noi i-am ajutat pe copii să le vândă, dar ei au demonstrat că au în sânge spiritul micului întreprinzător. Au fost bucuroși că nu au muncit degeaba și că publicul a fost interesat de onrmanetele confecționate. Cel mai mult i-a încântat că primarul Matei Lupu a fost surprins de talentul lor și nu a putut sta departe de produse. A cumpărat de la unul dintre standuri prăjitură și ornamente: un ren cu sanie făcut din polistiren, dar și un element decorativ din brad”, a spus Lavinia Almăjan, directorul Grădiniţei cu Program Prelungit „Sf. Stelian” Moldova Nouă și una dintre inițiatoarele acțiunii.

Mare priză la public au avut icoanele confecționate de clasa a IV-a Step by step. Elevii au pictat pe sticlă, dar și pe scoarță de copac. De altfel, stocul lor s-a epuizat primul.

În ce îi privește pe vizitatori, aceștia au venit de la Moldomin, Poliția de Frontieră, Poliția Locală și nu în ultimul rând din partea Primăriei. Și elevii mai mari de la liceu au trecut pragul Târgului de Crăciun, ca să îi felicite pe talentații lor colegi. Cu banii adunați, copiii vor pleca în excursie, alții și-au cumpărat costume pentru serbarea de final de an, iar unele dintre doamnele educatoare au suplimentat plasele de Crăciun ale preșcolarilor.

 

 

Comments

  1. SUNTomulDErandSImieIMIpasa says:

    Felicitari Oana Bejenariu pentru articol…intrebare:de ce nu te pun cei de la Express de Banat pe tine sa scrii in locul pensionarului?ca si-asa scrie mult,prost si fara rost…