Târgul de Crăciun de la Timișoara: fără cupolă de lumini în Piața Victoriei, poate câteva căsuțe cu produse tradiționale în cartiere

Imaginea Târgului de Crăciun organizat anii trecuți în orașul de pe Bega rămâne doar o amintire. Din cauza pandemiei, primăria renunță la montarea cupolei luminoase în Piața Victoriei și nu programează niciun concert sau vreo acțiune care ar putea aduna oameni în număr mare. Nici de Revelion nu se va organiza nimic.  

Ziua de 1 Decembrie va fi marcată doar prin ceremonia organizată de Prefectura Timiș, nu și alte festivități. Iar pentru Crăciun, autoritățile au decis să se rezume la iluminatul public specific sărbătorilor. Primăria renunță și la tradiționalul concert organizat la trecerea dintre ani, în centrul orașului.

„Scopul meu este să respectăm absolut toate regulile necesare și să acceptăm realitatea în care ne aflăm și asta este că nu ne putem aduna în public în grupuri mari. Pe de altă parte, să avem și totuși un reper al normalității, să simțim cu toții, inclusiv copiii noștri, că vin sărbătorile. Nu vom organiza niciun fel de evenimente de Crăciun sau în perioada asta și nici de Revelion. De Ziua României o să fie în oraș steaguri, să avem totuși simboluri pentru această zi importantă.”, a declarat, marți, primarul Timișoarei Dominic Fritz.

Luminițele pentru sărbători sunt deja montate în Piața Victoriei și pe strada Alba Iulia. Tot în centrul orașului vor fi proiecții pe clădiri și împodobiți brazii existenți. Ulterior, luminițele festive vor apărea și în mai multe parcuri din cartiere. Este vorba despre Parcul Pădurice, parcul de la Uzina de Apă, Parcul Petofi Sandor din cartierul Freidorf și în Piața Avram Iancu. De asemenea, cele patru poduri din oraș vor fi împodobite de Colterm, iar piețele Traian și Iosefin vor fi, de asemenea, aranjate festiv.

„Nu vom pune această cupolă în acest an (n.r, în Piața Victoriei). E și destul de scumpă, costă 15.000 de euro, dar nu vrem să creăm un spațiu în care să se strângă oameni. Cea mai mare schimbare este că vom avea în cartiere locuri în care o să avem iluminat public. Vrem să încercăm să aducem acest spirit de Crăciun și în cartiere.”, a explicat primarul.

Căsuțele care erau amplasate pe corso, anii trecuți, nu vor fi montate de această dată. „Nu vom avea un Târg de Crăciun în Piața Victoriei. Dacă ne permite situația – și asta vom evalua cu fiecare săptămână ce vine – atât din punctul de vedere epidemiologic, cât și din punct de vedere legal, atunci o să punem tot așa, în mai multe cartiere, câte două-trei căsuțe în care se poate vinde un kurtos sau alte lucruri care se mănâncă de Crăciun. Dar asta este maximum ce ne vom putea permite din punct de vedere epidemiologic.”, a concluzionat Fritz.

CITEȘTE ȘI: Luminițele de Crăciun, montate în centrul Timișoarei. În principiu va fi și târg, dar mai restrâns, în funcție de situația epidemiologică