Spitalul Militar din Timișoara devine centru regional de depozitare a dozelor de vaccin anti-Covid-19

Doze de vaccin anti-Covid-19 vor fi depozitate și la Spitalul Militar din Timișoara, au anunțat reprezentanții Ministerului Apărării Naționale. Campania de vaccinare este o problemă de securitate națională, iar pe lângă unitatea sanitară din orașului de pe Bega, vor mai exista alte șase centre regionale.

Centrul principal în care vor fi depozitate dozele de vaccin rămâne Institutul Cantacuzino, iar spitalele militare din Timișoara, Craiova, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Constanța vor fi cele regionale.

„Anul 2020 va rămâne cu siguranță unul dintre cei mai dificili ani, pandemia ne-a schimbat tuturor viețile și ideea de a ne întoarce la normal este ceea ce își dorește fiecare. Am spus încă de la început – România, fii puternică. Putem rezista doar împreună așa că noi ne vom îndeplini rolul de a susține lupta împotriva acestui virus. Cum? Am identificat centrele de depozitare în condiții speciale a dozelor de vaccin care necesită condiții de stocare la temperatura de -80°C, centrul principal fiind Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino, iar șase spitale militare de urgență (de la Timișoara, Craiova, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Constanța au fost desemnate drept centre regionale de depozitare. Vom asigura transportul dozelor de vaccin cu mijloace terestre și aeriene, de la sosirea în țară a acestora către centrele regionale de depozitare. Vom sprijini distribuția către centrele vaccinare din țară și echipele de vaccinare cu resursă umană”, au transmis reprezentanții MApN.

În țara noastră vor fi distribuite, la finalul lunii decembrie sau în luna ianuarie, în jur de 1,2 milioane de doze de vaccin.