FOTO: Targetul PSD în Caraş-Severin

Liderii social-democraţi au susţinut astăzi o conferinţă de presă, în cadrul căreia au făcut o radiografie a alegerilor europarlamentare. Potrivit acestora, scrutinul electoral a fost o simulare a prezidenţialelor, dar şi a alegerilor locale care vor avea loc în 2016.

Social-democraţii s-au declarat mulţumiţi de rezultatul pe care l-au obţinut în atât în judeţul  Caraş-Severin, cât şi în întreaga zonă de vest a ţării. Potrivit liderilor de la nivel de judeţ, scorul nu îi îmbată cu apă rece, ci îi mobilizează pentru alegerile care vor urma în toamnă.

,,Nu suntem ameţiţi de succes, pentru că obiectivul nostru este să obţinem 45 la sută la alegerile prezidenţiale în primul tur. Ceea ce s-a întâmplat la alegerile europarlamentare, de fapt, a fost o repetiţie cu costume şi personaje reale, în urma căreia s-a demonstrat că PSD a bătut sondajele făcute anterior”, a declarat astăzi preşedintele PSD Caraş-Severin, Ion Mocioalcă, în cadrul conferinţei de presă.

Una peste alta, rezultatul descris de social-democraţi ca fiind unul istoric îi încurajează şi la stabilirea unor obiective pe termen mai lung, mai exact, pentru alegerile locale din 2016. ,,Dacă la Reşiţa nu se pune problema candidaturii lui Mihai Stepanescu, pentru că ea e certă, la Caransebeş pregătim un candidat surpriză, care să concureze cu şanse reale la obţinerea funcţiei de primar. Trebuie să ne gândim să cucerim şi Consiliul Judeţean Caraş-Severin”, a subliniat liderul PSD, încurajat fiind de scorul record pe care l-a înregistrat în Caraş-Severin.

Organizare ca la carte
Aceeaşi încredere într-un potenţial câştig la competiţiile electorale care urmează a afişat-o şi şeful de campanie al USD, Mihai Stepanescu. ,,A fost un vot politic, dar vizibil îmbunătăţită a fost organizarea PSD pentru alegerile europarlamentare. La celelalte partide au fost şi cazuri de turism electoral, au fost şi pensionari duşi la Mănăstirea Călugăra, dar sper să nu se mai repete”, a spus preşedintele PSD Reşiţa, Mihai Stepanescu.

,,Toată partea de vest s-a înroşit şi e foarte important că judeţul Caraş-Severin a dat tonul”, a concluzionat deputatul PSD Ioan Benga.