,,Vom face demersuri pentru redeschiderea Arsenal!”

Liderii PSD au adus în discuţie la cea mai recentă conferinţă de presă pe care au susţinut-o subiectul ,,Arsenal”, despre care social-democraţii spun că încearcă să o readucă pe linia de plutire.

Recent, Express de Banat relata faptul că societatea Arsenal figurează pe lista firmelor care, printr-o hotărâre de Guvern, au rămas fără datoriile istorice, care le-au fost anulate în contextul politic tensionat.

Astăzi, chiar dacă nu se pune problema repornirii imediate a societăţii, social-democraţii sunt de părere că demersurile nu trebuie să se oprească. Asta mai ales că ar putea fi adus un potenţial investitor care să pună din nou Reşiţa pe harta locațiilor unde se produce armament.

,,Vom face toate eforturile pentru redeschiderea Arsenal. Este o perspectivă mai îndepărtată, însă ne-am bucurat că societatea a intrat în lotul întreprinderilor care au primit facilităţi de stat”, a spus parlamentarul Ion Mocioalcă, preşedintele Comisiei de Ordine Publică şi Siguranţă Naţională din cadrul Camerei Deputaţilor. Edilul-şef al Reşiţei, Mihai Stepanescu, a precizat că redeschiderea uzinei ar fi un lucru bun pentru oraş. ,,Rolul nostru este să dezvoltăm investiţia şi să creăm noi locuri de muncă”, a spus primarul.

,,În actualul context regional geopolitic se impune întărirea capacității de apărare a României prin luarea unor măsuri urgente de redresare economico-financiară a operatorilor economici de interes strategic, astfel încât forțele naționale de apărare și securitate să poată fi pregătite pentru protejarea intereselor esențiale și siguranței statului român, precum și pentru a-și onora obligațiile asumate în calitate de stat membru NATO”, se arată în Ordonanța aprobată de mai marii de la centru la jumătatea lunii mai.

Potrivit aceluiași document, Arsenal Reșița a figurat pe lista celor 15 societăți de interes strategic pentru țară. În trecut, în orașul de pe Bârzava se produceau diverse tipuri de tunuri și obuziere, însă în prezent societatea este în conservare.

FOTO: http://www.business24.ro/