Elevii reșițeni au mărșăluit pentru mediu!

Cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, elevii unităților școlare din Reșița, coordonați de cadrele didactice, au decis să organizeze un marș de sensibilizare în cinstea patrimoniului natural de care județul nostru și țara dispun. Zeci de stegulețe și pancarte au fluturat pentru a transmite mai departe importanța protejării Planetei.

Cu mic, cu mare, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 8 alături de micuții de la Școala Gimnazială Nr. 7 din muncipiu au pornit în această dimineață spre Parcul Copiilor. „Înarmați” cu stegulețe și pancarte lucrate de fiecare în parte, micuții au încercat să-și îndrepte pentru o zi toată atenția asupra mediului înconjurător. Mesajele pe care le-a promovat fiecare prin materialele confecționate au avut ca scop sensibilizarea cetățenilor asupra problemelor din în ce mai amenințătoare cu care natura, la nivel mondial, se confruntă.

La eveniment au participat și reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului care au deschis mai multe discuții pe tema protejării naturii. Cei mici au avut ocazia să-și prezinte propriile cunoștințe cu privire la mediul înconjurător, dar au și ascultat cu atenție sfaturile din partea specialiștilor în domeniu.

Aceste activități au ca scop educarea tinerilor pentru păstrarea unui mediu curat și sănătos în vederea unei dezvoltări durabile. Trebuie să atragem atenția asupra necesității transmiterii către generațiile viitoare a patrimoniului natural lăsat din moși strămoși. Generația viitoare poate să promoveze un ecoturism controlat, care ne poate aduce multe foloase, atât planetei, cât și nouă înșine”, a explicat Mirela Ianoși, consilier în cadrul APM Caraș-Severin.

Evenimentul de astăzi a avut ca tematică „Mediul și schimbările climatice”, iar cei mici au putut învăța și înțelege efectul negativ al gazelor asupra schimbărilor de temperatură, care sunt foarte dăunătoare mediului, dar și modalitățile în care aceste efecte pot fi stopate.

Micuții care au mărșăluit astăzi pentru a sărbători mediul au lucrat personal la afișele pe care le-au fluturat, din respect pentru natură și pentru mediul înconjurător.„Am venit aici pentru că este ziua mediului. Am dorit să suțin alături de colegii mei protejarea naturii. Natura este foarte importantă pentru noi și trebuie să o protejăm. Am realizat două afișe reprezentative împreună cu sora mea. Unul dintre afișe are ca titlu Pământul este casa noastră, tocmai de aceea trebuie să avem grijă de el” a explicat Sebastian Panciu, unul dintre elevii care au mărșăluit astăzi în cinstea mediului înconjurător.