Ţiganii agresivi din Muncitoresc sunt liberi!

Scenele de o violenţă extremă de pe străzile Reşiţei, care au şocat opinia publică, sunt o nimica toată potrivit noului Cod Penal.

Ţiganii din Muncitoresc se răfuiesc de mai multe zile, fără ca staborul sau poliţia să reuşească să calmeze spiritele. Situaţia a scăpat de sub control alaltăieri, când, după ce s-au ameninţat chiar în faţa sediului poliţiei, s-a pornit o adevărată răscoală. S-au folosit săbii, furci, topoare, bâte şi sticle incendiare. Echipajul mixt de la Ordine Publică a fost prins la mijloc între cele două clanuri. La fel şi colegii care le-au sărit în ajutor. S-au tras şase focuri de armă! Nu numai pentru a-i împrăştia pe ţiganii înarmaţi până în dinţi, ci pentru a-şi salva propriile vieţi. Jandarmii prinşi între cele două clanuri au povestit că, dacă nu scoteau şi nu foloseau pistoalele, erau morţi. Şi asta pentru că au fost atacaţi inclusiv ei cu săbii şi sticle incendiare.

La faţa locului s-a deplasat după acest ,,război civil” toată poliţia şi toată jandarmeria. Au ajuns imediat după ce scenele violente se încheiaseră. În timp ce criminaliştii au ridicat probe din mijlocul străzii, acolo unde s-au răfuit ţiganii, alţi oameni ai legii au plecat în căutarea fugarilor. La sediul poliţiei au fost conduse mai multe persoane pentru audieri. Ciudat este că, în ciuda mărturiilor jandarmilor şi poliţiştilor care au văzut moartea cu ochii, nu s-a făcut nicio percheziţie domiciliară pentru a se ridica armele folosite în răfuială. Şi mai ciudate sunt măsurile preventive luate faţă de scandalagii.

Patru persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, după care au fost lăsate să plece acasă. Maria Izdrugă, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa, ne-a explicat că astea sunt prevederile noului Cod Penal. ,,Faţă de cele patru persoane care au fost reţinute s-a luat măsura controlului judiciar, deoarece pentru arestare preventivă nu sunt îndeplinite condiţiile, mă refer aici la limitele de pedeapsă. Limitele de pedeapsă sunt de la 3 luni la doi ani închisoare sau amendă, limite care nu permit luarea măsurii arestării preventive”, a precizat procurorul.

Faptele clanurilor ţigăneşti care au băgat teroarea în casele oamenilor din Muncitoresc au fost încadrate la „tulburarea ordinii şi liniştii publice”. Niciun ultraj, niciun uz de armă, nimic! Practic, ţiganii care au aruncat cu sticle incendiare şi au atacat cu săbiile în mijlocul străzii, ziua în amiaza mare, pot fi sancţionaţi la fel ca un adolescent care dă muzica tare şi îşi derajează vecinii!

Citește și: UPDATE FOTO/VIDEO: Ţiganii se bat ca-n filme: cu bombe confecţionate în casă. S-au tras focuri de avertisment!